12 herkenbare situaties bij de zwangerschapscursus

12 herkenbare situaties bij de zwangerschapscursus

Een zwangerschapscursus heeft ook zo zijn bijzondere, aparte en gewoon hilarische momenten... Dit zijn 12 herkenbare situaties.

Een zwangerschapscursus volgt bijna iedere zwangere vrouw. Als je bang bent voor de bevalling is een zwangerschapscursus een goede voorbereiding op 'het echte werk'. Je leert handige ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken die je helpen tijdens de bevalling en ook je man wordt op een leuke manier meer betrokken bij de zwangerschap. En deze cursus heeft ook zo zijn bijzondere, aparte en gewoon hilarische momenten... 

1. Eerste dag op school

Het lijkt echt net alsof je weer in de brugklas zit. Een beetje nerveus glimlachen en vooral je mede-'klasgenoten' heel goed bestuderen. Hoe zien de andere stellen eruit? Vallen jullie niet uit de toon? Hoe gaan ze met elkaar om? En vooral ook zachtjes met elkaar fluisteren: 'Ooh, ik had die twee nooit bij elkaar verwacht' en 'Dat stel ziet er gezellig uit, laten we bij hen in de buurt gaan zitten'.

2. Onzekerheid over vragen

Natuurlijk heeft iedereen vragen, maar wie stelt ze als eerste? En hoe stel je ze? Steek je je hand op, of roep je gewoon? En wie stelt als eerste een vraag: je partner of jij? Ziet het er niet stom uit als een man als eerste een vraag stelt? Misschien denkt de rest dan: 'Oh ja hoor, heb je weer zo'n vent die zich niet genoeg met de zwangerschap heeft bemoeid..'

3. Darth Vader

De ademhalingsoefeningen kunnen onbedoeld heel hilarisch zijn. Eerste les, en jij hebt iemand naast je die klinkt als Darth Vader met een flinke verkoudheid. Oké, vooral niet naast je kijken, vooral niet naast je kijken...

4. Bijzondere plaatsen

Als je ademhalingsoefeningen doet wordt je verteld  om  jouw speciale plekje voor je te halen. De positieve gevoelens die je hierbij krijgt kunnen je helpen bij de bevalling. Maar om nu een verlaten strand met een lekkere hangmat voor je te halen is best lastig als het buiten vriest en je die Darth Vader naast je hebt liggen, die vervolgens ook nog eens hardop mompelt dat ze het liefst in de McDonalds zit.

5. De geboortevideo's

De video's van een geboorte lokken vaak algemene reacties uit: nerveuze lachjes, verwondering en een paar slechte grappen, en zeker weten houdt iemand haar (of zijn!) benen ineens strak over elkaar.

6. Bekentenissen

Als je docent gewoon recht voor z'n raap vraagt of iemand ooit lachgas geprobeerd heeft (omdat je dat als verdovingsmiddel kan krijgen). Hmm, is het oké om het over die keer dat je heliumballonnen hebt leeggezogen te hebben?

7. Interessante voorbeelden

Je docent zal zeker weten een aantal dingen aan jullie uitbeelden. Vaak met de meest vreemde en soms gewoon hilarische voorwerpen. Probeer je gezicht dan maar eens in de plooi te houden.

8. Sociale contacten

Jaja, je kan nu alvast andere aanstaande mama's en papa's leren kennen! Dit kan heel handig zijn om bijvoorbeeld handige weetjes en producten uit te wisselen, en wie weet hou je er na de cursus nog nieuwe vrienden aan over.

9. One-liners

Dit is toch vaak een competitie tussen de (aanstaande) vaders. Wie bedenkt de beste one-liner die iedereen aan het lachen maakt en hem de titel van 'leukste papa van de klas' bezorgt? En jij hoopt van harte dat er dan geen pijnlijke stilte valt na zo'n gedurfde one-liner.

10. Plastic borsten

Op een punt in de cursus zal de bekende plastic (rubber) borst verschijnen. Inclusief een plastic baby en een borstvoedingsexpert die je vertelt hoe dat allemaal gaat werken. Krijg je al flashbacks van Meet The Fockers?

11. Fitness bal

Ok, die bal zal je waarschijnlijk niet meer gebruiken als je bijna moet bevallen, maar al dat rollen en leunen is echt geweldig voor je rug (die je nu waarschijnlijk wel zal gaan voelen).

12. Wat-zijn-we-aan-het-doen momenten

En opeens bedenk je je dat die positie op de grond er toch best wel bizar uit ziet. En dan hebben we het er nog niet eens over dat je die gekke posities met partner voor een groep vreemden aan het uitvoeren bent.

Daisy van Schaijik

Door

22 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.