Kerstfilms voor kinderen: onze top 10!

Kerstfilms voor kinderen: onze top 10!

Met deze kerstfilms voor kinderen komen jij en je kids de winter en kerstvakantie prima door! Welke film is jouw favoriet?

Nu de dagen korter worden en het echt kouder is buiten, is het extra fijn om op de bank tegen elkaar aan te kruipen en een film te kijken. Met Kerst in aantocht kies je natuurlijk voor een gezellige kerstfilm! Welke kerstfilms moet je zéker gezien hebben deze winter? Dit zijn de leukste kerstfilms voor kinderen op Disney+ en Netflix.

On demand kerstfilms voor kinderen kijken

Streamingdiensten zoals Netflix en Disney+ zijn geweldig, want je kunt alles on demand kijken, waar en wanneer je maar wil. Maar het is soms ook lastig dat het aanbod zo groot is, want dat maakt kiezen moeilijk! Daarom licht ik graag een paar tips voor je uit. Deze keer: kerstfilms voor kinderen!

Kinderkerstfilms Nederlands gesproken

De meeste kerstfilms voor kinderen zijn Nederlands gesproken, dus je kids kunnen niet in de war raken door de vreemde taal en de film goed volgen. Sommige trailers hieronder zijn helaas wel in het Engels, maar op de streamingdienst kun je de taal zelf instellen!

LEES OOK: 7x De leukste kerstfilms voor kinderen op Netflix

1. Santa Buddies

Voor wie: alle leeftijden
Waar kijken: Disney+

Met een combi van kerst en dieren zit je altijd goed voor kinderen. In deze komische film spelen hondjes Budderball, B-Dawg, Rosebud, Buddha en Mudbud de hoofdrollen en nemen je mee op een waar kerstavontuur. Als Puppy Paws, de zoon van Santa Paws, de echte kerstgedachte vergeet, is het de taak van de pups om hem dat weer te leren. Het gaat er tenslotte niet om wat je krijgt, maar om wat je geeft!

2. Frozen

Voor wie: vanaf 6 jaar
Waar kijken: Disney+

Een van de populairste Disney-films is natuurlijk Frozen! Anna gaat in de eerste film op zoek naar haar zus Elsa, die met haar magische ijskrachten het hele land in ijzige kou heeft gedompeld. Hoog in de bergen komt ze Kristoff en zijn rendier Sven tegen, en even later voegt Olaf zich bij het vreemde gezelschap. Zullen ze Elsa vinden?

3. The Muppet Christmas Carol

Voor wie: alle leeftijden
Waar kijken: Disney+

De vertolking van de Muppets van het klassieke verhaal van Charles Dickens geeft een unieke twist aan die kerstavond waarop Scrooge bezoek krijgt van drie kerstgeesten. In combinatie met de vriendelijke, nederige Bob Cratchit (Kermit de Kikker) en zijn gezin, openen de geesten Scrooge de ogen -en het hart- voor waar het met Kerstmis daadwerkelijk om gaat!

4. Mickey’s Mooiste Kerst

Voor wie: alle leeftijden
Waar kijken: Disney+

De Kerstman voegt zich bij Mickey, Minnie en al hun vriendjes in een originele film die gaat over het ontdekken van de ware geneugten van Kerstmis.

5. Winnie de Poeh - Een gelukkig Poeh jaar

Voor wie: alle leeftijden
Waar kijken: Disney+

Het is de mooiste tijd van het jaar, maar Konijn zal de ware betekenis van Kerst pas ontdekken nadat z'n vriendjes met tevergeefste goede voornemens voor het nieuwe jaar komen.

6. The Santa Clause

Voor wie: alle leeftijden
Waar kijken: Disney+

Als de kerstman van het dak valt en op mysterieuze wijze verdwijnt, moet Scott Calvin tegen wil en dank het kerstmannenpak aantrekken. Zijn zoon Charlie overtuigt hem in de slee te stappen en voor ze het weten zitten ze op de Noordpool, waar ze ontdekken dat Scott daar geaccepteerd is als nieuwe kerstman! Wanneer zijn lichaam ook nog begint te veranderen, denken vrienden en collega's dat hij gek is geworden. Behalve Charlie, die denkt dat zijn vader de beste baan ter wereld heeft!

7. Ice Age

Voor wie: alle leeftijden
Waar kijken: Disney+

Een wollige mammoet met een tragisch verleden gaat met een gevatte luiaard en een sluwe sabeltandtijger op een gevaarlijke reis om een eenjarig jongetje met zijn jagende vader te herenigen.

8. Klaus

Voor wie: vanaf 6 jaar
Waar kijken: Netflix

Een egoïstische postbode en een eenzame speelgoedmaker sluiten een onvoorstelbare vriendschap. Ze brengen blijdschap in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft.

9. De Polar Express

Voor wie: alle leeftijden
Waar kijken: Netflix

De Polar Express gaat over een kerstavond om nooit meer te vergeten. Als je op de trein stapt, zie je machtige bergen, uitgestrekte ijsvelden en drink je heerlijke warme chocolademelk, die geserveerd wordt door zingende obers! Een moderne film met een echt ouderwetse kerstboodschap. Instappen!

10. Charlie and the Chocolate Factory

Voor wie: vanaf 6 jaar
Waar kijken: Netflix

Wat gebeurt er allemaal in de geheimzinnige chocoladefabriek van Willy Wonka? Charlie is een van de vijf gelukkige kinderen die dat samen met zijn opa mag ontdekken. En wat ze daar allemaal tegenkomen... Een fantastische uitvinderskamer, een waterval van echte chocolade en kleine mannetjes; je valt van de ene verbazing in de andere. En je krijgt gegarandeerd trek in heerlijke chocolade...

TIP! Kerstfilms voor kinderen op Disney+

Als er iemand mooie en leuke kerstfilms kan maken, zijn het de briljante koppen van Disney wel! Daarom vind je op Disney+ heel veel kerstfilms voor kinderen met je favo Disney-figuren.

Word nu abonnee voor slechts €6,99 per maand en stream álle Disney-producties die er maar zijn!

Welke kerstfilm voor kinderen staat er bij jullie elke kerst aan?

Marieke van Boven

Door

04 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.