Kerstfilms voor kinderen | Onze top 8!

Kerstfilms voor kinderen | Onze top 8!

Met deze kerstfilms voor kinderen komen jij en je kids de winter en kerstvakantie prima door! Welke film is jouw favoriet?

Nu de dagen korter worden en het echt kouder is buiten, is het extra fijn om op de bank tegen elkaar aan te kruipen en een film te kijken. Met Kerst in aantocht kies je natuurlijk voor een gezellige kerstfilm! Welke kerstfilms moet je zéker gezien hebben deze winter? Dit zijn de leukste kerstfilms voor kinderen op Disney+ en Netflix.

Kinderkerstfilms Nederlands gesproken

De meeste kerstfilms voor kinderen zijn Nederlands gesproken, dus je kids kunnen niet in de war raken door de vreemde taal en de film goed volgen. Sommige trailers hieronder zijn helaas wel in het Engels, maar op de streamingdienst kun je de taal zelf instellen!

1. Santa Buddies

Voor wie: alle leeftijden
Waar kijken: Disney+

Met een combi van kerst en dieren zit je altijd goed voor kinderen. In deze komische film spelen hondjes Budderball, B-Dawg, Rosebud, Buddha en Mudbud de hoofdrollen en nemen je mee op een waar kerstavontuur. Als Puppy Paws, de zoon van Santa Paws, de echte kerstgedachte vergeet, is het de taak van de pups om hem dat weer te leren. Het gaat er tenslotte niet om wat je krijgt, maar om wat je geeft!

2. Frozen

Voor wie: vanaf 6 jaar
Waar kijken: Disney+

Een van de populairste Disney-films is natuurlijk Frozen! Anna gaat in de eerste film op zoek naar haar zus Elsa, die met haar magische ijskrachten het hele land in ijzige kou heeft gedompeld. Hoog in de bergen komt ze Kristoff en zijn rendier Sven tegen, en even later voegt Olaf zich bij het vreemde gezelschap. Zullen ze Elsa vinden?

3. The Muppet Christmas Carol

Voor wie: alle leeftijden
Waar kijken: Disney+

De vertolking van de Muppets van het klassieke verhaal van Charles Dickens geeft een unieke twist aan die kerstavond waarop Scrooge bezoek krijgt van drie kerstgeesten. In combinatie met de vriendelijke, nederige Bob Cratchit (Kermit de Kikker) en zijn gezin, openen de geesten Scrooge de ogen -en het hart- voor waar het met Kerstmis daadwerkelijk om gaat!

 

4. Mickey’s Mooiste Kerst

Voor wie: alle leeftijden
Waar kijken: Disney+

De Kerstman voegt zich bij Mickey, Minnie en al hun vriendjes in een originele film die gaat over het ontdekken van de ware geneugten van Kerstmis.

5. Winnie de Poeh - Een gelukkig Poeh jaar

Voor wie: alle leeftijden
Waar kijken: Disney+

Het is de mooiste tijd van het jaar, maar Konijn zal de ware betekenis van Kerst pas ontdekken nadat z'n vriendjes met tevergeefste goede voornemens voor het nieuwe jaar komen.

 

6. Ice Age

Voor wie: alle leeftijden
Waar kijken: Disney+

Een wollige mammoet met een tragisch verleden gaat met een gevatte luiaard en een sluwe sabeltandtijger op een gevaarlijke reis om een eenjarig jongetje met zijn jagende vader te herenigen.

7. Klaus

Voor wie: vanaf 6 jaar
Waar kijken: Netflix

Een egoïstische postbode en een eenzame speelgoedmaker sluiten een onvoorstelbare vriendschap. Ze brengen blijdschap in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft.

8. De Grinch

Voor wie: vanaf 6 jaar
Waar kijken: Netflix

Een mopperkont met gemene trekjes wil Kerstmis stoppen in het vrolijke stadje Woestad. Maar misschien kan een klein, goedgeefs meisje hem op andere gedachten brengen. 

9. angela's kerstmis

Voor wie: voor alle leeftijden
Waar kijken: Netflix

Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee. Een hartverwarmend verhaal gebaseerd op een boek van Frank McCourt. De film duurt 30 minuten en is dus perfect wanneer de spanningsboog wat korter is.

10. the christmas chronicles

Voor wie: vanaf 9 jaar
Waar kijken: Netflix

Nadat een broer en een zus per ongeluk de slee van de Kerstman laten crahsen, halen ze een nacht door om kerstmis te redden met een Kerstman die zegt waar het op staat. 

 

TIP! Kerstfilms voor kinderen op Disney+

Als er iemand mooie en leuke kerstfilms kan maken, zijn het de briljante koppen van Disney wel! Daarom vind je op Disney+ heel veel kerstfilms voor kinderen met je favo Disney-figuren.

Word nu abonnee voor slechts €8,99 per maand en stream álle Disney-producties die er maar zijn!

Welke kerstfilm voor kinderen staat er bij jullie elke kerst aan?

Isabel Van Der Boog

Door

01 december 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.