Onze top 10 kerstfilms voor kinderen

Onze top 10 kerstfilms voor kinderen

Met deze kerstfilms voor kinderen komen jij en je kiddo's de winter en kerstvakantie prima door! Welke film is jouw favoriet?

Nu de dagen korter worden en het ook kouder is buiten, is het extra fijn om op de bank tegen elkaar aan te kruipen en een film te kijken. En met de kerst in aantocht moet je deze kerstfilms echt gezien hebben met de kids. Deze gouwe ouwe kerstfilms moet je deze kerst zien!

Een heel groot pluspunt: de films zijn allemaal Nederlands gesproken, dus je kleine kan niet in de war raken door de vreemde taal. Nog een pluspunt: de meeste films hebben karakters die al bekend zijn bij de kids. Onderstaand de films met een korte omschrijving (trailers zijn helaas wel in Engels).

LEES OOK: 7x De leukste kerstfilms voor kinderen op Netflix

1. Santa's buddies

Met een combi van kerst en dieren zit je altijd goed voor de kids. In deze komische film spelen Budderball, B-Dawg, Rosebud, Buddha en Mudbud weer de hoofdrollen en nemen je mee op een waar kerstavontuur. Als Puppy Paws, de zoon van Santa Paws de echte kerstgedachte vergeet is het de taak van de pups om hem dat weer te leren. Het gaat er tenslotte niet om wat je krijgt, maar om wat je geeft!

2. Ice Age

Een echte winter-klassieker. Als de ijs-tijd eraan komt vluchten alle dieren naar het zuiden. Nou ja, alle dieren... Mammoet Manfred, Sid de luiaard en sabeltandtijger Diego reizen juist naar het noorden om een mensenbaby naar de mensen terug te brengen. Maar Diego blijkt een dubbele agenda te hebben... Gaat het ze lukken?

3.The Santa Clause

Als de kerstman van het dak afvalt en op mysterieuze wijze verdwijnt, moet Scott Calvin tegen wil en dank het kerstmannenpak aantrekken. Zijn zoon Charlie overtuigd hem in de slee te stappen en voor ze het weten zitten ze op de Noordpool, waar ze ontdekken dat Scott daar geaccepteerd is als nieuwe kerstman! Als zijn lichaam ook nog begint te veranderen denken vrienden en collega's dat hij gek is geworden. Behalve Charlie, die denkt dat zijn vader de beste baan ter wereld heeft!

4. Finn

Deze Nederlandse kerstfilm gaat over Finn, die samen met zijn vader op het platteland woont. Van zijn vader moet Finn blijven voetballen, terwijl Finn liever muziek wil maken. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die prachtig viool kan spelen. Voortaan gaat Finn in plaats van te voetballen naar de boerderij om viool te leren spelen. Zijn beste vriend vindt hem maar gek. Is Finn de enige die snapt hoe mooi de muziek kan zijn, of is er iets anders aan de hand?

5. Winnie the Pooh, een gelukkig kerstjaar

De bekendste beer ter wereld neemt je in dit leuke avontuur mee naar de feestdagen. Hoe vieren Poeh en zijn vriendjes kerst en nieuwjaar? Poeh brengt die het liefste door met diegenen die hem het meest dierbaar zijn. Ook gaan ze met z'n allen goede voornemens bedenken, maar of dat zo goed gaat...

6. The Polar Express

De Polar Express gaat over een kerstavond om nooit meer te vergeten. Als je op de trein stap zie je machtige bergen, uitgestrekte ijsvelden en drink je heerlijke warme chocolademelk, die geserveerd wordt door zingende obers! Een moderne film met een echt ouderwetse kerstboodschap. Instappen!

7. Frozen

Een van de nieuwste Disney-films en zonder twijfel een van de meest populaire. Anna gaat in de film op zoek naar haar zus Elsa, die met haar magische ijskrachten het hele land in ijzige kou heeft gedompeld. Hoog in de bergen komt ze Kristoff en zijn rendier Sven tegen, en even later voegt Olaf zich bij het vreemde gezelschap. Zullen ze Elsa vinden?

8. Mickey's kerstfeest

Er zijn een aantal varianten van het bekende Scroodge-verhaal, maar deze van Mickey en zijn vrienden vinden we toch wel de leukste. Dagobert Duck speelt, hoe kan het ook anders, meneer Scroodge die een hekel heeft aan kerst. Mickey en Donald proberen hem het kerstgevoel mee te geven, maar of dat ook gaat lukken? Of hebben de drie geesten die hem komen bezoeken meer succes?

9. Barbie in een kerstverhaal

Natuurlijk kon ook Barbie niet achterblijven en kwam met een eigen kerstverhaal. Geinspireerd op het bekende Scroodge-verhaal zit de film vol bekende elementen en leuke liedjes. Ook Eden, de scroodge in deze barbie-film, wordt door drie geesten meegenomen naar het verleden, heden en de toekomst. Zal zij het echte kerstgevoel kunnen vinden?

10. Sjakie en de Chocoladefabriek

Wat gebeurd er allemaal in de geheimzinnige chocoladefabriek van Willy Wonka? Charlie is een van de vijf gelukkige kinderen die dat samen met zijn opa mag ontdekken. En wat ze daar allemaal tegenkomen... Een fantastische uitvinderskamer, een waterval van echte chocolade en kleine mannetjes, je valt van de ene verbazing in de andere. En je krijgt gegarandeerd trek in heerlijke chocolade...

Van welke film is jouw kind helemaal fan?

Daisy van Schaijik

Door

21 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

ga-verder.nl

3 jaar geleden

Gremlins mag eigenlijk niet ontbreken maar die is misschien niet zo geschikt voor de kleintjes.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.