Net vader geworden? - Handige taken voor nieuwe papa's

Net vader geworden? Vaders willen graag helpen en in hun nieuwe vader rol komen. Alleen weten ze vaak niet hoe ze dat moeten doen.

Zowel tijdens de zwangerschap als na de geboorte kunnen ze een erge goede steun zijn. Daarom hebben we een lijst gemaakt met taken voor nieuwe en aanstaande vaders. 

Installeer het autostoeltje

Het installeren van het autostoeltje is soms lastiger dan je denkt. Het is fijn als je het stoeltje geïnstalleerd is, maar ook dat je weet hoe het werkt. Hoe werkt de gordel etc!

Alles in huis

Is er voldoende van alles in huis? Doe de boodschappen, het is fijn als ze daar nu niet over na hoeft te denken.

Zorg dat ze rust krijgt

Het bijkomen en uitrusten is erg belangrijk na de geboorte van jullie kind. Zorg dat ze niet gestoord wordt door visite zodat ze kan rusten. Stuur foto's door naar familieleden en waak er voor dat ze genoeg kan slapen.

Loop samen een rondje buiten

In het begin is het soms nog te pittig om zelf op pad te gaan. Het is goed om ook af en toe even buiten te komen. Ga met elkaar 's avond een rondje lopen als je uit je werk komt.

Net vader? Maak het samen gezellig

In het begin is het een heftige periode. Het kan druk en hectisch zijn. Probeer momenten in te plannen dat jullie met elkaar zijn. Gewoon kunt genieten van jullie nieuwe gezinnetje. Mensen om jullie heen is natuurlijk leuk, maar plan ook tijd voor jullie alleen in!

Alles binnen handbereik?

Is alles in de buurt wat er in de buurt moet zijn? Zorg dat ze niet hoeft te tillen en leg alles zoveel mogelijk bij haar in de buurt.

Breng tijd door met de baby

Als je overdag werkt is het, zeker in het begin, lastig om al een douche te nemen. Breng daarom, zeker 's avonds, tijd door met de kleine zodat zij rustig kan douche of dingen kan doen waar ze overdag nog niet aan toe komt.

Tijd voor de andere kinderen

Hebben jullie meerdere kinderen? Besteed dan ook tijd met de oudere kids. Als je net vader bent geworden van zo'n kleine gaat daar ook aandacht naar uit. Maar vergeet de rest niet! Doe met elkaar leuke dingen en besteed aandacht aan ze!

Van wie is welk cadeautje?

Hou een lijstje bij met wat je van wie hebt gekregen. Soms is het zo druk dan vergeet je dat. Het is wel leuk om te weten van wie je wat  hebt gekregen.

Beschuit met muisjes

Zorg voor de kraamvisite. Vraag of ze wat wil drinken en serveer ze de wel bekende beschuit met muisjes :) . Geen zin in veel bezoek? Organiseer in plaats van al die visite een babyborrel. Dan ben je er in één keer van af!

Bonding!

Zorg dat je ook een band opbouwt met jullie kleine! Er zijn zoveel taken te bedenken, maar dat is de belangrijkste taak!

Redactie MiniMe.nl

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.