Kind jarig tijdens de feestdagen?

Kind jarig tijdens de feestdagen?

Het is soms wat lastiger als je jarig bent op een feestdag. Dit is helemaal bij kinderen het geval. Maar er zijn wat simpele en leuke oplossingen!

Hoe oud je ook bent, jarig zijn blijft eigenlijk altijd leuk. Het is een speciale dag die best gevierd mag worden! Dat laatste wordt toch wat lastiger wanneer je verjaardag in december valt. Met pakjesavond, kerstmis, oud & nieuw en nog de verjaardag van jezelf, je zoon of dochter erbij wordt het wel een hele drukke en dure maand. Hoe kun je een verjaardag het beste aanpakken met alle feestdagen eromheen?

Je wilt natuurlijk de verjaardag het liefst op de dag zelf vieren, dat is wel zo leuk. Maar met alle drukte die december met zich meebrengt, is het begrijpelijk dat je hier niet aan toe zou kunnen komen. Wij hebben gespeurd naar handige oplossingen en suggesties om ervoor te zorgen dat de feestmaand december leuk blijft met alle feestelijke activiteiten!

Andere dag

Het is niet echt leuk om op 5 december jarig te zijn. Niemand kan op je verjaardag komen en de Sint is ook nog eens jarig. Je zou er dan voor kunnen kiezen om je verjaardag eerder of later te vieren, zodat de verjaardag nog steeds een speciale dag is. Dan blijft pakjesavond ook nog gewoon pakjesavond. Een win-win!

Er zijn ouders die ervoor kiezen de verjaardag van hun kind zelfs een half jaar naar voren te halen. Mooi weer en mensen die meer tijd hebben zijn veelgehoorde redenen.

Goed plannen

Een decemberkalender zou je goed kunnen helpen met het plannen van alle feestjes en de feestdagen. Met je verjaardag ver van tevoren ingepland kan je de andere feestjes zoals surprises en makkelijk omheen plannen. Een goede planning is het halve werk en het geeft je meer rust en overzicht over alle dingen die er aankomen of die nog gedaan moeten worden.

Meerdere verjaardagen

Heb je meerdere zoons of dochters? Dan zou het misschien handig zijn om de verjaardagen op één dag te vieren. Dit kan handig zijn voor jezelf, maar ook voor de visite. Een hele dag feest vieren en lekker eten met familie. Daarna heb je tijd en rust om over Sinterklaas of de kerst na te denken.

Kinderfeestje

Je kan er ook voor kiezen om de verjaardag gewoon op dezelfde dag te vieren. Het kinderfeestje zou nog altijd een week eerder of later gevierd kunnen worden. Zo heb je meer tijd om alles te organiseren en blijven er ook nog dagen over waarop je even tot rust kan komen.

Overvloed aan kadootjes

Een voordeel van jarig zijn in december: dubbel zoveel kadootjes! Maar helaas, er is ook een nadeel: wanneer kinderen zoveel cadeautjes hebben gekregen, vergeten ze vaak wat ze allemaal hebben gekregen, en dat is zonde! Een handige (en leuke) oplossing hiervoor is om bijvoorbeeld constructiespeelgoed of poppen of knutselspullen te vragen voor zowel de verjaardag als Sinterklaas/kerst. Zo krijgt je zoon of dochter uiteindelijk kado's in een paar grote thema's en weet je bijna zeker dat ze met alles gaan spelen.

Heb je ondanks deze tips toch stress over de feestmaand? Gewoon door blijven ademen! Het wordt vanzelf weer januari.

Redactie MiniMe.nl

Door

22 december 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.