5 typische herfstproducten voor kinderen

5 typische herfstproducten voor kinderen

Deze groenten- en fruitsoorten zijn niet alleen lekker, maar zitten ook vol met goede voedingsstoffen die het hele gezin fit houden tijdens de wat koudere maanden.

Nu de maanden weer kouder worden en de mensen vaker ziek zijn, probeer je er alles aan te doen om niet ook ziek te worden. Kan je niet gebruiken als powermam of pap toch? Deze groenten- en fruitsoorten zijn niet alleen lekker, maar zitten ook vol met goede voedingsstoffen die je gezond houden tijdens de wat koudere maanden. 5 lekkere herfstproducten voor kinderen. 

Deze 5 herfstproducten zijn extra lekker in de herfst of winter en ook extra gezond. Koop er eens een paar in de supermarkt en probeer ze in je menu te passen (voor lekkere recepten verwijzen we je graag naar ThePerfectYou).

 

1. De pompoen

Het ultieme voedsel voor de herfst! Geen herfst zonder pompoenen en met Halloween verschijnen overal weer grijnzende pompoenhoofden voor de ramen en in de tuin. Maar naast de decoratieve toepassingen is de pompoen ook rijk in smaak en zit propvol goed-voor-jou vitaminen en mineralen. Pompoen is rijk aan vezels, foliumzuur, vitamine A, fytosterolen (goed tegen verlagen cholesterol) en kalium. Het zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel hebt en is goed voor je darmen. Lekker in soepen, geroosterd, in pasta's en zelfs in smoothies.

 

2. Granaatappel

Granaatappel is een van de oudste vruchten ter wereld en zit vol met antioxidanten. Deze antioxidanten zijn goed voor het verlagen van je cholesterol en gaan het verhogen van je hartslag tegen. Granaatappels zitten vol ijzer, vitamine B6 en vitamine C. De granaatappels zijn zo al lekker om te eten, maar kunnen ook prima in salades, soepen en smoothies gebruikt worden.

 

3. Radijs

Je vindt het geweldig of hebt er een grondige hekel aan, een gulden middenweg lijkt hier niet echt te zijn. Feit is wel dat deze kleine rood-paarse groenten echte vitaminen-powerhouses zijn. Rijk aan vitamine C, foliumzuur, kalium, mangaan maar ook betaïne (goed tegen brandend maagzuur). En vergeet de bladeren niet; die bevatten nog meer ijzer dan spinazie. Het bereiden van deze groente is heel simpel. De wortel kan geroosterd gegeten worden, in een smoothie, in een salade en pasta's. De bladeren kunnen gestoomd worden of ook in de salade.

 

4. Peren

Peren zijn precies van die vruchten waarvan je niet verwacht dat ze zo veel meer zijn dan andere fruitsoorten. Allen de huid al bevat meer vezels dan de helft van alle andere fruitsoorten en 3 tot 4 keer meer antioxidanten. Peren kunnen ook heel goed helpen om je bloedsuiker goed te houden en helpt bij vermoeidheid. Deze vrucht kan je prima rauw eten, maar geroosterd of in een dessert zijn ze ook heerlijk. In een salade kunnen peren de verrassing zijn en een speciale bite geven.

 

5. Kalebas

Naast de pompoen hebben veel mensen ook kalebassen in huis als decoratie. Maar wist je dat kalebassen rijk zijn aan vezels en vitamine C? Ook hebben ze veel kalium (goed voor de spieren) en vitamine A. Als je nog nooit een kalebas geproefd hebt kan je het beste beginnen met de langwerpige kalebas die ook wel de butternut genoemd wordt. Lekker in de soep of maak er een gevulde kalebas van met verschillende ingrediënten.

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.