Review Earth Mama Angel Baby Organische thee

Review Earth Mama Angel Baby Organische thee

Lekkere cafeïnevrije thee met een kalmerend effect, en ook prima geschikt voor zwangere vrouwen.

Tijdens, maar ook na je zwangerschap, let je goed op wat je eet en drinkt. Je wil natuurlijk niet dat je baby schadelijke stoffen binnenkrijgt. De verschillende organische thee-soorten van Earth Mama Angel Baby spelen daar goed op in. Deze thee-soorten zijn cafeïnevrij en zitten bomvol lekkere kruiden met een kalmerend effect. Wij testten drie soorten: de Tummy tea, de Milkmaid tea en de Monthly Comfort tea. 

Uiterlijk

De theezakjes zijn zonder touwtjes, maar er zit genoeg ruimte in de zakjes om een klein deel zonder thee boven water te laten staan. Je hebt alleen wel kans dat de kruiden hierdoor minder tot zijn recht komen, dus wij hebben een thee-ei gebruikt. Qua kleur lijkt de Tummy tea in eerste instantie op groene thee, hoewel het een iets diepere kleur geel heeft. Ook de Milkmaid Tea heeft een diepgele kleur. De Monthly Comfort Tea is roodbruin-achtig van kleur.

Wat beloofd de thee?

Als je last hebt van brandend maagzuur is de Tummy tea een aanrader. De kamille werkt goed bij gestresste darmen en de pepermunt geeft een frisse touch aan de thee. De Milkmaid tea kan je drinken tijdens de borstvoedingsperiode. De thee kan je zowel warm als koud drinken en is een mix van organische kruiden die een rustgevend effect heeft en gezonde borstvoeding ondersteunt. De Monthly Comfort tea kan je drinken tijdens je menstruatie; de thee heeft een kalmerende werking waardoor menstruatiepijn minder wordt.

Ingrediënten

1. De Tummy tea bestaat uit heemswortel, groene munt, kamille, citroenmelisse en framboos blad.

2. De Milkmaid tea bestaat uit biologisch venkelzaad, fenegriek zaad, framboos blad, brandnetel blad, mariadistel, sinaasappelschil, anijszaad, karwijnzaad en alfalfa.

3. De Monthly Comfort tea bestaat uit kaneel, vrouwenmantel, rode framboos, citroenmelisse, brandnetels, gemberwortel en alfalfa.

Geur

Mama's Tummy tea

Direct nadat je het zakje openmaakt ruik je al een lekkere kruidachtige geur. Zodra je het zakje in het kokende water laat zakken begin je pas echt de geuren van de ingrediënten te ruiken. De munt, citroen en kamille ruik je het beste, maar ze overheersen niet, zelfs niet als je er met je neus direct boven hangt.

Milkmaid Tea

Ook deze thee heeft al een sterke kruidachtige geur direct nadat het plastic eraf is. Als je het zakje in je mok hangt is de geur ineens stukken minder. Als je echt met je neus boven je mok hangt ruik je vooral de venkel en de hooiachtige geur van fenegriek.

Monthly Comfort Tea

Zodra je het plastic openmaakt ruik je een sterke kaneelgeur, die wat afzwakt als je het zakje langer uit de verpakking hebt. De citroen komt nu ook meer naar voren. Als je het zakje in je mok hangt is het toch vooral de kaneellucht die je weer ruikt.

Smaak

Mama's Tummy Tea

Op de verpakking staat dat je het zakje 5 tot 10 minuten in je mok moet laten zitten. We gaan voor de 5 minuten, ongeduldig dat we zijn. De smaak is in eerste instantie subtiel, zelfs een beetje zwakjes. De munt en citroen proef je bijna niet meer, dat is wel een beetje jammer. We hebben de volgende kop 10 minuten laten trekken en die smaakte veel beter. Je proefde nu duidelijk een combinatie van citroen, munt en kamille. De framboos en sinaasappelschil waren heel subtiel aanwezig waardoor je een lekkere uitgebalanceerde smaak kreeg.

Milkmaid Tea

Na 5 minuten proef je nog vooral water, dus we gaan weer voor de 10 minuten. De smaak is nu sterker, maar het is vooral de fenegriek die je nu sterk proeft. Liever hadden we ook ingrediënten als karwij en framboos geproefd zodat je niet alleen maar 1 ingrediënt proeft.

Monthly Comfort Tea

Het is toch wel jammer dat de kaneel zo overheersend is. De citroen en framboos bijvoorbeeld hadden best meer naar voren mogen komen. Nu ruikt en smaakt de thee vooral naar 'normale' kaneelthee, hoewel wel gezegd moet worden dat de echtheid van de kaneel hier duidelijker te ruiken en te proeven is dan een thee uit de supermarkt.

Eindoordeel

Dat je de thee zo lang moet laten trekken voor je een goede smaak hebt is niet zo heel handig (kwartier later... oeps, thee koud). De thee-soorten ruiken allemaal wel erg lekker en het geeft zeker een rustgevend effect. Na 10 minuten komt de smaak het beste tot zijn recht. Hou je van kamille-thee, dan zal je de Tummy Tea zeker kunnen waarderen. De Milkmaid Tea is niet onze favoriet. De feneriek komt erg naar voren waardoor je een beetje een hooi-achtige nasmaak in je mond hebt. De Monthly Comfort Tea heeft veel overeenkomsten met kaneelthee, hoewel je bij deze thee de kaneel veel beter ruikt en proeft (voor ons een duidelijke plus).

Waar te koop: www.emab.nl voor € 7,25

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.