Hoeveel kans op zwangerschap?

Hoeveel kans op zwangerschap?

Voor iedereen is de kans om zwanger te worden anders. Lees handige informatie over de kans op een zwangerschap.

Kans op zwangerschap is eigenlijk wel voor iedereen anders. Eigenlijk kun je er geen peil op trekken. De één is jaren bezig en een ander koppel is binnen één maand in verwachting. Toch zijn er statistieken die de gemiddelde kans op een zwangerschap in beeld brengen.

Gemiddelde kans op zwangerschap

Voor een jong en gezond koppel zijn de kansen op een zwangerschap gunstig. Gemiddeld hebben ze per menstruatiecyclus 15 - 20% kans op een zwangerschap.

Niet meteen zwanger?

Veel stellen zijn bang dat wanneer ze niet vrij snel zwanger raken dat ze een vruchtbaarheidsprobleem hebben. Dit hoeft helemaal niet. Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de vrouwen binnen een jaar zwanger zijn. Stellen die twee jaar bezig zijn met zwanger worden hebben dan 90% kans dat het lukt. Bent je langer dan twee jaar bezig dan is het aan te raden om contact met de dokter op te nemen.

De kans om zwanger te worden

De kans op een zwangerschap neemt toe wanneer jullie vaker vrijen. Natuurlijk kun je vrijen wanneer je wilt, maar je meest vruchtbare dagen zijn tussen 3 dagen voor de ovulatie tot de dag van de ovulatie. Lees meer tips om snel zwanger te worden.

Vruchtbaarheid van de vrouw

Hoe ouder je als vrouw wordt, hoe lastiger het kan worden om zwanger te worden. Tot 35 jaar zijn de kansen minder maar nog niet slecht. Boven de 35 jaar neemt deze kans wel steeds sneller af. Dit komt omdat de eicellen van de vrouw ook ouder worden. Dat is ook de reden dat je dan ook meer kans hebt op een miskraam.

Kans op zwangerschap vs frequentie seks

Het is belangrijk dat je op de vruchtbare dagen seks hebt. Elke dag is niet nodig, om de twee a drie dagen zorgt dat het zaad de juiste kwaliteit heeft. Wil je graag zwanger worden en de kans op een zwangerschap verhogen? Bereken je vruchtbare dagen.

Redactie MiniMe.nl

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.