Support je zwangere vriendin: 6 tips

Support je zwangere vriendin: 6 tips

Dit zijn handige tips om met je zwangere vriendin om te gaan. Hoe zorg je er nu als vriendin (of vriend natuurlijk) voor dat die zwangere vriendin van je niet ineens (zwangerschapshormonen) kwaad op je wordt?

Baby's brengen vaak het mooiste in mensen naar boven. Vrienden steunen de zwangere tijdens de zwangerschap en geven graag advies, zeker als ze zelf al kinderen hebben. Dit kan jammer genoeg wel eens voor (onnodige) botsingen zorgen als je over de toekomst van de baby praat. Lees hier de 6 tips om je zwangere vriendinnen te steunen. Support je zwangere vriendin!

1. Respecteer de veranderingen

Een zwangerschap kan heel spannend en leuk zijn, maar ook eng en overweldigend. Er komt zoveel op haar pad en ze verandert tijdens deze periode zowel fysiek als mentaal. Probeer haar zoveel mogelijk te steunen in deze tijd, ook al heeft ze een bizarre vreetbui of zware moodswings. Incasseren en flexibel zijn is nu extra belangrijk. Je kan haar later altijd nog subtiel (of niet) herinneren hoe attent en lief je voor haar was tijdens haar zwangerschap.

2. Wees haar vraagbaak en klaagmuur

Zeker als je zelf zwanger bent geweest of een zwangerschap al een keer hebt meegemaakt. Heb je zelf al kinderen? Dan ben je een schatkamer aan kennis en advies voor haar die je kan aanbieden. Je zal dan ook dingen begrijpen die andere mensen niet snappen. Maar, dring je advies nooit op. Je wilt niet op een mini-landmijn stappen. En natuurlijk heeft zij het af en toe even hélemaal gehad met misselijk zijn of haar in de weg zittende buik. Sla een arm om haar heen en knip begrijpelijk als ze haar geklaag even kwijt moet.

3. Deel jouw lifehacks

Maar dat je jouw adviezen niet wil opdringen, wil niet zeggen dat je moet zwijgen over alle superhandige #momlifehacks die jij kent. Als jij een speciaal merk dekens kan aanraden die gewoon de beste zijn, of weet dat een voedingskussen goed helpt tegen de pijn in haar rug of dat je lekkere kant-en-klare maaltijden bij de Albert Heijn hebt gespot die goed te eten zijn, zeg het. Echt, ze zal je er dankbaar voor zijn. Vaak heeft ze al zoveel aan haar hoofd dat praktische tips gewoon heel welkom zijn.

4. Doe iets liefs, gewoon omdat het kan

Geef haar een zwangerschapsmassage kado, neem samen een pedicure, breng haar een gezonde lekkere maaltijd, haal haar meest recente craving in de supermarkt of ga gewoon een stukje met haar lopen. Kleine uitjes en aandacht zijn heel belangrijk voor haar, zeker als ze op het punt komt dat ze niet meer kan werken en  hele dagen thuis zit. Enne, heb je al nagedacht over een verrassingslunch of babyshower

5. Haar beslissing, niet die van jou

Hoeveel adviezen je haar ook geeft en met hoeveel handige tips je ook komt, zij is degene die uiteindelijk de beslissing neemt. En omdat iedereen andere verwachtingen, plannen en doelen heeft in zijn leven moet je dat accepteren. Je kan haar advies geven, maar als zij uiteindelijk anders beslist dan dien je je daarbij neer te leggen. Het is tenslotte haar leven en haar kind.

6. Complimenteer haar

Tijdens haar zwangerschap heeft ze wel eens periodes waarin ze het niet meer ziet zitten. Ze voelt zich lomp en lelijk en is het gewoon zat. Dat zijn dan ideale momenten om een complimentje te geven. Waarover? Nou, dat zwangerschapsshirtje dat ze net nieuw heeft bijvoorbeeld. Haar ideeën voor de babykamer. Of gewoon een keer zeggen dat ze het allemaal toch zo goed geregeld heeft van tevoren kan haar ook weer helemaal oppeppen.

Wat vond jij fijn om te horen van je vriendinnen tijdens je zwangerschap? We horen ze graag! 

Redactie MiniMe.nl

Door

20 januari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.