8 leuke zwangerschapstekenen

8 leuke zwangerschapstekenen

Zwanger zijn heeft zeer zeker zijn voordelen! Met al die verhalen over misselijkheid, rugpijn en dikke enkels vergeet je bijna dat je ook hele leuke tekenen van zwangerschap kan krijgen.

Ehh... leuke zwangerschapstekenen? Zijn die er dan? Hieronder hebben we voor de verandering dus eens 8 leuke zwangerschapstekenen voor je verzameld. 

1. Nagelgroei

Doordat je bloed nu sneller door het lichaam gepompt wordt en je een overdosis hormonen hebt, kunnen je nagels ineens in rap tempo gaan groeien. Heb je ineens French-manicure nagels zonder er ook maar iets voor te doen!

2. Dikker en glanzender haar

Die leuke (ahum) zwangerschapshormonen kunnen ervoor zorgen dat je haar dikker wordt en meer gaat glanzen. Sommige moeders beweren zelfs dat het sneller gaat groeien.

3. Grotere borsten

Ok, je borsten zullen ook wel gevoelig zijn, maar als je melkklieren opzwellen en je borsten groter worden, ben je dat vast zo vergeten. Kom maar op met die V-hals.

4. Stralende huid

Een prettig verschijnsel waaraan veel mensen ook kunnen zien dat je zwanger bent. Door extra doorbloeding krijg je een frisse roze gloed op je wangen waardoor blush voorlopig overbodig is.

5. Ingewikkelder brein

Als zwangere zal je dit vast wel gemerkt hebben: lekker afwezig zijn af en toe. Dit heeft te maken met je brein dat aan het veranderen is. Niet in negatieve zin hoor! Je brein verandert zodat je na de geboorte gevoeliger bent voor de behoeften van je baby. Als dat geen prettige gedachte is...

6. Geen ongesteldheid

Yes, maandenlang geen gehannes met tampons of maandverband!

7. Betere sex

De zwangerschap zorgt ervoor dat sommige moeders gevoeliger zijn down under. En dat kan wel eens voor het beste orgasme sinds tijden zorgen.

8. Babybewegingen

Telt dit als een teken? Wij vinden van wel! Iedere keer als je baby beweegt reageert je hartslag erop, en dat helpt jou en je baby weer een band te krijgen. Een heerlijk verschijnsel om mee te maken.

Daisy van Schaijik

Door

07 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.