Uitvaartverzekering en gezin, hoe zit het en wat moet je regelen?

Uitvaartverzekering en gezin, hoe zit het en wat moet je regelen?

Je moet er niet aan denken, maar toch is het slim om erover na te denken. Heb jij alles goed geregeld? Wij vertellen je over de uitvaartverzekering van Monuta

Het is geen leuk onderwerp om over na te denken, en toch is het slim om dat wél te doen. Een overlijden is al verdrietig genoeg en als je geen uitvaartverzekering hebt afgesloten, kan dat zorgen voor nog meer (financiële) ellende bovenop het verdriet dat er al is. De kosten van een uitvaart zijn nu eenmaal hoog. Maar waar moet je op letten bij het regelen van uitvaartverzekeringen voor jezelf, je partner en je kinderen? In samenwerking met Monuta vertellen wij je hier meer over.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een uitvaart. Je weet nooit wanneer je opeens de kosten voor een uitvaart moet kunnen betalen en een begrafenis of crematie is duur. Daarom is het slim om een uitvaartverzekering af te sluiten voor alle gezinsleden. Zo worden de kosten van een eventuele uitvaart gedekt en heb je, naast de zorgen en het verdriet die bij een overlijden komen kijken, geen zorgen over de kosten.

WAAROM EEN UITVAARTVERZEKERING?

Een uitvaartverzekering is geen verplichting, maar het kan zeker wel handig zijn om er één te hebben. Misschien zit je wat krap met je spaargeld, bijvoorbeeld als je net een kleintje hebt gehad. Of vind je het fijn om het financieel gewoon geregeld te hebben, mocht er iets onverwachts gebeuren. Je wilt je kinderen of partner immers niet belasten met kosten waar ze misschien niet op hebben gerekend. 

Hoe werkt een uitvaartverzekering bij Monuta?

Een uitvaartverzekering bij Monuta is net even anders dan andere. Dat komt voornamelijk doordat het bestaat uit de volgende twee delen:

  1. De volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger, en
  2. Een vrij besteedbaar bedrag voor al je persoonlijke wensen.

De volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger houdt in dat nabestaanden geholpen worden bij het regelen van de uitvaart. Jij, of je nabestaanden, worden geholpen bij het maken van keuzes en de uitvaartverzorger staat 24 uur per dag voor jou of voor je nabestaanden klaar.

Het vrij te besteden bedrag kan je gebruiken voor eigen wensen. Zeker als je bedenkt dat de uitvaart (hopelijk) pas over heel wat jaren plaatsvindt, is het fijn als je een aantal dingen nog niet helemaal vast hoeft te leggen. Vaak hebben uitvaartzekeringen een lijst met producten en diensten waar je uit kunt kiezen, maar bij Monuta beslis je zelf wat je met het vrij te besteden bedrag doet! Misschien wil je wel live muziek waar een muzikant voor betaald moet worden, wil je het geld gebruiken voor een mooie kist of heb je andere wensen. Hierin ben je vrij om zelf keuzes te maken. Monuta kan je hier uiteraard in ondersteunen als je dat prettig vindt.

gezin met vader, moeder en kind

Hoeveel kost een UITVAART & uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaart lopen vaak als snel op. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van persoonlijke wensen, maar wist je dat een uitvaart zo ongeveer tussen de 6.500 en 11.000 euro kost?

De kosten van een uitvaartverzekering hangt onder andere af van de leeftijd van de verzekerde persoon. Hoe ouder iemand is, hoe hoger de maandelijkse premie wordt omdat de kans op overlijden groter is. De premie verschilt dus per persoon en kan bovendien jaarlijks veranderen. Het betalen van de premie stopt wanneer de verzekerde(n) zijn overleden. Kinderen zijn altijd gratis meeverzekerd. Daarover vertellen we je hieronder meer.

Uitvaartverzekering kind

Het voordeel van de uitvaartverzekering van Monuta is dat kinderen tot 18 jaar gratis zijn meeverzekerd. Je betaalt dus geen maandelijkse premie voor de uitvaartverzekering van kinderen, maar je betaalt alleen premie voor de uitvaartverzekering van jou en die van je eventuele partner.

Heb jij een uitvaartverzekering?

Anouk Bik

Door

16 september 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.