7 bizarre dingen die je niet tegen je zwangere vrouw moet zeggen

7 bizarre dingen die je niet tegen je zwangere vrouw moet zeggen

Mannen: pas op wat je tegen een zwangere vrouw zegt!

Waarschijnlijk heb je wel eens onhandig of vervelend commentaar gehad van vreemden of vrienden die je toch bijna nooit ziet. Maar je partner, nee, die mag gewoon ab-so-luut geen foute opmerkingen maken. Van grapjes over haar gewicht tot de eigen mening doordrammen of je nou wel of geen verdoving moet tijdens je bevalling, dit zijn 7 te erge dingen die partners van zwangere vrouwen beter voor zich hadden kunnen houden. 

Babybuik/bierbuik?

"Mijn man vroeg of zwanger zijn ongeveer hetzelfde is als de hele tijd vol zitten van teveel eten. Ik kon het niet geloven - mijn babybuik lijkt in niets op zijn bierbuik!"

Klaag, klaag, klaag

"Ik klaagde dat ik me de heel tijd ziek voelde en hij zei: je bent al 30 weken duizelig en aan het overgeven - ben je er onderhand niet een keer aan gewend? Terwijl hij ondertussen wel bij iedere nies doet alsof het einde van de wereld in zicht is!"

Dokter weet raad

"We waren bij de dokter en mijn man zei: denk je niet dat ze groter is dan ze zou moeten? Hij bedoeld eigenlijk gewoon eet ze niet teveel. Zo gênant! Ik wist dat hij het goed bedoelde (ik had zwangerschapsdiabetes en was meer aangekomen dan had gemoeten), maar om mijn man dat zo hardop tegen de dokter te horen zeggen zonder er eerst met mij over te praten, zorgde ervoor dat ik knalrood werd!"

 Eten voor twee

"Ok, dus ik heb misschien teveel aan mijn eetbuien toegegeven aan het begin van mijn zwangerschap, maar om van mijn man te horen dat ik moest stoppen met snacken deed best wel pijn. He zei: schat, je eet écht te veel - je krijgt geen tweeling."

 Klaagboom

"Ik had geen makkelijke zwangerschap. Ik had jeuk, was duizelig, kwam aan, kon niet slapen, maar het ergste van alles was mijn man die alleen maar kon zeggen: je klaagt wel teveel."

 Sssst!

"Mijn man probeerde me de mond te snoeren tijdens de bevalling! Ik was aan het vloeken en de deur van onze kamer stond open, dus hij dacht dat ik de andere patiënten zou laten schrikken. Het kon me niet schelen, het deed pijn!"

 Keizersnede iemand?

"Ik weet dat mijn man's hart op de goede plek zat toen hij dit zei, maar toen hij me vertelde dat hij niet dacht dat ik ons kind met een natuurlijke bevalling ter wereld kon brengen deed dat toch pijn. Neem maar een keizersnede, zei hij. Ik voelde me zo beledigd - Het voelde alsof hij met niet geloofde."

Dus lieve partners van de zwangere vrouwen die dit lezen, wat leren we van deze verhalen? Dat je vooral eerst even goed moet nadenken voor je iets zegt. Een grapje over het uiterlijk dat voor de zwangerschap nog compleet geaccepteerd was, kan nu misschien ineens niet meer. Zwangerschapshormonen spelen een belangrijke rol, maar oh wee als je dit op tafel gooit. Bedenk je, als ze weer gaat klagen, dat het allemaal vanzelf weer overgaat en probeer haar te steunen. 'Goh, vervelend voor je,' of een lekker kopje thee maken kan al wonderen verrichten!

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.