Badspeelgoed opbergen - Handig manieren!

Badspeelgoed opbergen - Handig manieren!

Al het badspeelgoed dat rondslingert op het moment dat jij een relaxmoment had ingepland, kan je nog wel eens koppijn geven. Daarom laat ik zien hoe je dat badspeelgoed praktisch kan opbergen!

Badspeelgoed opbergen: hoe pak je dat aan? Ik zocht naar een oplossing om ons badspeelgoed hygiënisch op te bergen. Ik zag YouTube-filmpjes langskomen over badeendjes die van binnen helemaal zwart zijn geworden. Bah! Daarnaast wil ik ook voorkomen dat op het moment dat ik een lekker me-time momentje heb, ik eerst tien bootjes en badeendjes uit ons bad moet vissen. Dus ik deel met jullie mijn zoektocht naar opbergmogelijkeden voor badspeelgoed!

Als je kleine kinderen hebt, is de badkamer een plek die snel vol met rondslingerend badspeelgoed ligt. Een goede oplossing voor het opbergen van al dit badspeelgoed is dus zeker niet overbodig. De meeste opbergsystemen voor badspeeltjes kun je aan het bad hangen, dus die hangen wel altijd in het zicht. Soorten manieren om je badspeelgoed op te bergen:

MANIEREN OM JE BADSPEELGOED OP TE BERGEN

Er zijn veel oplossingen om het badspeelgoed van je kids op te bergen. Dit is wat ik heb gevonden:

baby in badkuip

OPBERGSYSTEEM VOOR BADSPEELGOED KOPEN

Waar moet je op letten bij het kopen van een opbergsysteem voor het badspeelgoed? Allereerst is het erg belangrijk dat het speelgoed goed kan uitlekken. Als je alles verzamelt in een mandje waar geen water uit kan stromen, dan is dat niet heel hygiënisch. Er kan dan schimmel ontstaan!

Na het badderen is het heel handig om alles te verzamelen in een mandje of zakje, het speelgoed met de douchekop af te spoelen en deze daarna op te bergen op een plek waar het aan de lucht kan drogen.

LEES OOK: Badspeelgoed schoonmaken: zo doe je dat!

BADSPEELGOED VERVANGEN

Het is belangrijk dat je badspeelgoed regelmatig vervangt. Ik vervang badspeelgoed waar een gaatje in zit elke twee maanden, omdat er op een gegeven moment troep in komt te zitten die er onmogelijk uit te krijgen is. Let hier echt goed op, want viezigheid op en in badspeeltjes komt dan ook bij je baby terecht.

Wil je op safe spelen? Koop dan badspeelgoed zonder gaatjes. Hier kan onmogelijk viezigheid in komen, is meestal duurzaam en ook nog eens BPA-vrij.

Kinderen leren zelf badspeelgoed opruimen

Hoe krijg je je kids nou zover dat zij hun badspeelgoed zelf opbergen, in plaats van dat jij voor ieder baddermoment de eendjes en visjes uit de badkuip staat te scheppen? Maak er samen een gewoonte van om op een leuke manier al het badspeelgoed op te ruimen wanneer ze klaar zijn met hun badritueel. Samen de speeltjes afspoelen en dan kijken wie er de meeste in het mandje kan gooien vanaf een afstandje!

Leuke en handige opbergsystemen voor badspeelgoed

Gelukkig zijn er voor het opbergen van badspeelgoed ontzettend veel oplossingen. Van manden en netjes tot bakken en kikkers! Ik zet voor jullie op een rijtje wat ik heb gevonden:

 

collage met opbergsystemen voor badspeelgoed

  1. BOON Bad Opbergkikker
  2. Opberg badspeelgoed tas
  3. 2in1 Mat & Storage Basket Infantino
  4. Corner Bath Organiser Munchkin Blue
  5. Ubbi Badspeeltjes Afdruipbak Grijs

Sarah Glasbergen

Door

12 augustus 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.