Spelletjes voor een kind van 3 jaar

Spelletjes voor een kind van 3 jaar

Wat zijn nou leuke spelletjes voor een kind van 3 jaar? Wij gingen voor jullie op onderzoek uit!

Wat zijn nou leuke spelletjes voor een kind van 3 jaar? Het is natuurlijk het leukst als je peuter naast vermaak ook iets leert van zijn spelletjes. Ik ging op zoek naar spelletjes voor een 3-jarige die leuk, educatief en goed voor de ontwikkeling zijn!

Spelletjes voor 3-jarige

Veel spelletjes zijn voor grotere kinderen bedoeld. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook genoeg spellen beschikbaar voor peuters vanaf 3 jaar. Deze zijn gemakkelijker te begrijpen en beschikken vaak ook over wat grotere en robuustere onderdelen.

Deze spellen stimuleren de ontwikkeling van je peuter. Ze zijn vaak voor een peuter leuk om in zijn eentje mee te spelen, maar ik denk dat je ze extra gelukkig maakt als je zelf ook meedoet!

2 broertjes spelen op de grond met de hond

UNO Junior - Kaartspel

UNO Junior is een heel leuk spel voor een kind van 3 jaar! Het heeft alle pret van het klassieke UNO-spel, maar dan met eenvoudigere regels zodat ook kleintjes eraan mee kunnen doen. De speelkaarten hebben grappige dierenafbeeldingen om het extra aantrekkelijk te maken. Vergeet bij de laatste kaart geen UNO te roepen!!

Hengelspel

Een hengelspel is een spelletje waarbij je met kleine hengeltjes met een magneetje of een lusje een bepaald object moet zien te vangen. Tijdens dit spel werk je ook ook nog eens aan de motoriek van je kind. Een superleuk spel voor een kind van 3 jaar dus!

collage met visspelletjes

Electro Wonderpen-spelletjes

Met Electro Wonderpen-spelletjes laat je je kleintje van 3 jaar kennismaken met allerlei verschillende onderwerpen. Het zijn educatieve spellen, verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, waarbij je kindje spelenderwijs van alles leert.

Wanneer je peuter het juiste antwoord vindt op een vraag, moet hij deze aantikken met de pen. Bij een goed antwoord klinkt er dan een een vrolijk muziekje en gaat er een lampje branden! Deze spellen zijn een goede manier om de ontwikkeling en nieuwsgierigheid van je peuter te stimuleren.

collage met electro spelletjes

Ik Leer…

Met de Ik Leer-serie van Jumbo leert jouw peuter spelenderwijs van alles! Met behulp van allerlei afbeeldingen leren ze paartjes herkennen, juiste volgordes maken en nog véél meer. De spelletjes worden steeds moeilijker, dat maken het naast leuke ook heel uitdagende spelletjes voor je peuter van 3 jaar.

collage met ik leer spelletjes

Bordspellen voor je peuter van 3 jaar oud

Het is ontzettend leuk om bordspelletjes te doen met je peuter van 3 jaar. Onderstaande bordspellen zijn gezellige spelletjes die jullie gemakkelijk met het hele gezin kunnen doen, waardoor je kind van 3 het gevoel heeft er helemaal bij te horen op spelletjesavond.

collage met bordspelletjes

Haba Boomgaard-spelletjes

De Boomgaard-spelletjes van Haba zijn perfect om je kind kennis te laten maken met spelregels. Er bestaan ontzettend veel varianten, maar het verloop gaat meestal zo: je werkt samen om zo veel mogelijk vruchten te verzamelen voordat de raaf deze pikt. De regels van dit spel zijn speciaal voor jonge kinderen en het spelmateriaal is gemakkelijk te gebruiken. Door het spelen van de Boomgaard-spellen worden de motorische vaardigheden, vorm- en kleurherkenning van je kind gestimuleerd.

collage met boomgaard spelletjes

Welke spelletjes doe jij met je kind van 3 jaar?

Savannah Schreuter

Door

23 juni 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.