Gespot! Troosthuisjes voor rouwende kinderen

Gespot! Troosthuisjes voor rouwende kinderen

Als je op jonge leeftijd een dierbaar iemand verliest, is dat ontzettend moeilijk om te verwerken. Met een troosthuisje leren kinderen met hun grote verdriet om te gaan.

De dood is voor kinderen een ongrijpbaar iets. Als ze op jonge leeftijd een opa of oma, ouder of zelfs een broertje of zusje kwijtraken, kan het heel moeilijk voor ze zijn om met hun verdriet om te gaan en dit verlies te verwerken. Een troosthuisje kan hierbij helpen.

Op Troosthuisjes.nl zijn speciale gepersonaliseerde huisjes te koop die kinderen kunnen helpen om te gaan met het verlies van een dierbare. Na zo’n ingrijpende gebeurtenis staat hun leven op z’n kop. Ze zullen die persoon niet alleen ontzettend missen, maar moeten ook wennen aan het feit dat diegene er niet meer is. Dat is soms heel moeilijk te begrijpen op zo’n jonge leeftijd. Met een troosthuisje leert een kind dit spelenderwijs.

Wat is een troosthuisje?

Een troosthuisje is een op maat gemaakt huisje dat kinderen kan helpen om met hun verdriet om te gaan als ze geconfronteerd worden met de dood. Daarnaast is het mooi als een kind een eigen plekje heeft om te gedenken en herinneren.

De houten huisjes zijn ingericht met miniatuurmeubeltjes en -decoratie. Bij ieder troosthuisje zit standaard een bijpassend minitaartje, drie minicadeautjes en een klein vaasje met bloemen. De taart en cadeautjes kunnen bijvoorbeeld worden neergezet op de verjaardag van degene die is overleden en het vaasje met bloemen op de sterfdag. De mini glow-in-the-dark sterren aan de wand geven ’s nachts licht, zodat het net lijkt alsof het sterretje weer even bij ze is.

Gepersonaliseerd troosthuisje

Als volwassene kun je over het verlies praten, mooie herinneringen ophalen of eventueel hulp zoeken. Voor kinderen ligt dat toch anders. Initiatiefneemster Natascha Maks heeft dan ook besloten om elk huisje af te stemmen op de persoonlijke wensen van degene aan wie het huisje troost mag bieden.

Themahuisjes

De huisjes, inrichting en decoratie kunnen precies zo worden gemaakt zoals jij dat voor ogen hebt. Zo is het mogelijk een specifieke kamer te laten maken, zoals een slaapkamer, babykamer of woonkamer. Je kunt zelf de kleur of print van het behang kiezen en je wensen doorgeven omtrent een thema. Denk bijvoorbeeld aan een prinsessen-, superhelden- of sterrenhuisje. Wil je het troosthuisje een echt persoonlijke noot meegeven, dan kan er ook een foto in het huisje worden verwerkt.

Prachtig initiatief

De dood van een dierbare is verschrikkelijk heftig en wij vinden het dan ook een prachtig initiatief. We hopen dat kinderen het nooit hoeven mee te maken, maar als het dan toch gebeurt, gunnen we elk kleintje een troosthuisje om hun gevoelens een plekje te geven.

Marieke van Boven

Door

06 juli 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.