Ik ben een betere moeder door Instagram

Ik ben een betere moeder door Instagram

Niet meteen beginnen met lachen, maar ik ben serieus een betere moeder geworden door Instagram. Waarom? Ik zal het uitleggen!

Niet meteen beginnen met lachen, maar ik ben serieus een betere moeder geworden door Instagram. En nee, het is geen excuus voor mijn Instagram verslaving :) haha! Het maakt mij vrolijk en op veel vlakken helpt het mij bij het moederschap. Why? Ik leg het uit!

Laat ik maar meteen van wal steken. Ik zie die heerlijke perfecte plaatjes langskomen en daar word ik gewoon vrolijk van. Ik krijg inspiratie voor uiterlijke dingen. Een nieuwe kleur lipstick, leuke gallerywall voor in huis, speelgoed voor de kiddo's, maar ik krijg er ook inspiratie voor niet-materiële dingen. Ik zie moms die vol enthousiasme in het moederschap staan en wat voor leuke dingen ze ondernemen met de kids en dat geeft mij ook inspiratie! Daarom mijn 8 redenen waarom ik een betere mom ben door Instagram :)

1. Mijn ideale hulplijn!! Tips van andere moms

Zoals waarschijnlijk de meeste moeders doe ik ook gewoon maar wat. Ik loop vaak tegen dingetjes aan. Help, hoe kan er ik nou voor zorgen dat mijn 3 maanden oude baby vaker in zijn eigen bedje slaapt, wat is een goed voedingsschema voor hem en hoe krijg je een baby in een ritme, wat zijn fijne bakfietsen, een goede loopfiets voor Maud en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik begon af en toe deze vragen te stellen via Instagram stories en wow, wat een reacties! Zo onwijs lief en leuk hoe moeders elkaar helpen! Wat is Instagram toch een heerlijke community voor moms!

2. Mijn kiddos zien er leuker uit

Op Instagram kom ik zó vaak leuke kinderkleding tegen en daar haal ik dan ook vaak mijn inspiratie vandaan! Dus ja, Instagram zorgt er wel een beetje voor dat mijn kids er leuker uitzien. 

3. Ik vind perfecte hotspots

Wat zijn nou leuke hotspots om heen te gaan? Ik hou er van om er op uit te gaan. En daar komt op Instagram genoeg van langs. Leuke speelplekken, maar ook fijne restaurantjes (geschikt voor kids), kindvriendelijke hotels, of toffe reisjes.

4. Goede vibe

Juist door te kijken naar die 'perfecte' moms, krijg ik zelf ook een goede vibe. Ja natuurlijk plaats ik het in perspectief. Die 'perfecte' moms zullen ook niet altijd perfect zijn, maar laat mij in die waan. Het is gewoon heel leuk om naar stralende personen te kijken. Het triggered mij in ieder geval om het beste uit mijzelf te halen.

5. Ik word geen uitgezakte moeke in joggingbroek

Natuurlijk heb ik wel eens een comfy outfit day maar ik vind het veel te leuke om mij lekker op te doffen en er stralend uit te zien! 

6. Ik ben minder chaotisch

Ik ben een ongeorganiseerde muts! Ja ik kan er niets aan doen, ik ben gewoon vrij chaotisch. Door Instagram ben ik in aanraking gekomen met de bulletjournal. En dat is me toch een fijne methode om wat georganiseerder te zijn. Ik heb een mooi overzicht van alle to do's zakelijk, maar ook privé, waardoor ik gewoon veel minder vergeet.

7. Ons huis is zo mooi geworden

Beter goed gejat dan slecht bedacht toch? Ik heb mega veel inspiratie op gedaan voor de verbouwing van ons huis. De kamer van Maud & Mink zijn onwijs cool geworden en ik heb heel veel dingen besteld die ik overal en nergens gespot heb!

8. Knutsel ideetjes

Ik vind het heerlijk om met Maud leuke dingen te maken. Gewoon lekker samen klooien. Via Instagram krijg ik ideetjes waar ik zelf niet snel op zou komen. Zo hebben we van wc-rollen verrekijkers gemaakt, maakte we kunst door te verven met watjes en hebben we nog creatievere paastakken in huis.

Zit je dan dagen op InstaGram?

Het komt misschien over dat ik dagen lang alleen maar op Instagram zit. Is dat een goede moeder? Maar dat is niet het geval. Ik heb regelmatig ook een Instagram detox. Omdat ik overdag erg druk ben, kijk ik meestal alleen 's avonds even als de kleintjes op bed liggen.

Negatief door InstaGram

Nee, ik zou het gewoon omdraaien en juist positief benaderen. Die perfecte huizen? Zie het als inspiratie. Die Instagram mom's met prachtige kapsels (op maandagochtend), so what?! Leuk ter inspiratie en er is een grote kans dat ze dit in scene heeft gezet. Zou ik wel doen, in ieder geval :)

Benieuwd naar mijn Instagram?: @Sarahglasbergen

Sarah Glasbergen

Door

13 september 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.