Inbakeren afbouwen - Zo doe je dat!

Inbakeren afbouwen: hoe doe je dat precies en waarom zou je stoppen met inbakeren? We vertellen je stap voor stap hoe je inbakeren het beste kunt afbouwen!

Inbakeren afbouwen, hoe doe je dat precies? Je kleine is gewend geraakt aan het inbakeren en het is een deel geworden van het bedritueel. Wat gaat er wel niet gebeuren als je deze routine helemaal overhoop gooit? No worries, we zullen je stap voor stap vertellen hoe je het inbakeren het beste kunt afbouwen! 

Inbakeren afbouwen 

Er zijn verschillende manieren hoe je inbakeren het best kunt afbouwen. Je kunt bijvoorbeeld diehard in één keer stoppen met inbakeren en overgaan op een slaapzak, maar er zijn ook andere manieren zoals: 

  • Een arm vrijlaten 
  • Slaapje voor slaapje één arm vrijlaten
  • Per slaapje de inbakerdoek vervangen voor een slaapzak

wanneer stoppen met inbakeren

Als je baby kan omrollen dan is het zo ver, je moet stoppen met inbakeren. Wanneer je baby kan rollen en hij is ingebakerd kan het zijn dat hij op zijn buik rolt tijdens het slapen. De kans bestaat dan dat je kleine niet genoeg lucht krijgt.

Hoe lang duurt afbouwen?

Voor iedere baby is het anders. Bij de ene baby hoef je er maar een week voor uit te trekken en bij de ander duurt het gewoon net even iets langer. Het kan zijn dat jouw baby wat vaker wakker wordt wanneer je aan het afbouwen bent met inbakeren, maar geloof mij; dat gaat voorbij. Check waar jouw baby het beste op reageert en houdt die methode vast.

Afbouwen lukt niet

Wanneer het afbouwen niet lukt, kan het zijn dat het slaapritme van je kleine nog niet voldoende is opgebouwd. Neem een stapje terug en ga toch nog even door met het inbakeren van je kleine. Wanneer jij het slaap ritme van je kleine vertrouwt, kan je het nog een keer proberen.

onveilig inbakeren afbouwen

Wanneer je inbakeren aan het afbouwen bent doe deze dingen van vooral niet:

  • De doek losser leggen
  • Een deel los laten
  • Doek los maken wanneer je kleine slaapt

Hoe ging het afbouwen van inbakeren bij jou?

Isabelle Spapé

Door

09 maart 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.