Draagdoek of draagzak kopen: wat is handig?

Draagdoek of draagzak kopen: wat is handig?

Een zoektocht naar de perfecte draagzak of draagdoek is zo makkelijk nog niet. Wat is nu handig en welke zijn ook écht gebruiksvriendelijk?

Een draagdoek of draagzak? Wat is nu handig en welke soorten zijn ook écht gebruiksvriendelijk? Zo heb ik in mijn vorige zwangerschap een draagzak geleend van een vriendin. Deze draagzak kon ik alleen om doen met behulp van mijn vent, dus ja zo praktisch is dat niet. Nu ik nog een peuter heb rondlopen wil ik het toch nog keer een kans geven en begin ik mijn zoektocht naar de perfecte draagzak of draagdoek.

In onze Mombitious Facebook-groep (kom erbij!) vroeg ik wat iedereen nu een fijne draagzak en draagdoek vond. Ik hoor ook graag jouw ervaring! Ik ben zulke toffe tegen gekomen nu kan ik niet kiezen welke draagdoek of draagzak ik nu zou willen. Hieronder alles even op een rij.

DRAAGZAK of draagdoek VANAF WELKE LEEFTIJD?

Je kunt je newborn eigelijk direct vanaf de geboorte bij je dragen in een draagdoek of draagzak. Het is wel belangrijk dat je er sterk genoeg voor bent! Heb je nog last van bekenkinstabiliteit bijvoorbeeld, moet je nog even opletten en met je fysio overleggen of het al kan. Je kan jouw baby bij je dragen tot het te zwaar voor jou wordt. Hoe heerlijk is het om je kleine dichtbij te dragen maar wel je beide handen vrij te hebben. Win-winsituatie als je het mij vraagt!

Een baby draagzak ergonomisch?

Het is belangrijk dat je jouw kleine mee kunt dragen in een ergonomische houding: bolle rug, beentjes opgetrokken en de knietjes hoger dan de billen. Let hier op bij het kopen van jouw draagzak of draagdoek. 

Draagzak Tula

De draagzakken van Tula zien er echt heel erg leuk uit. Let's be honest; het oog wil ook wat. Het zijn vooral veel leuke printjes! Ik heb van iemand een Tula draagzak om gehad en merkte dat ik hem makkelijk zelf kon aan trekken, ook vind ik dat de kleine er mooi in ligt. Een echte kanshebber dus!

Draagdoek Tula

Ook hebben ze van dit merk een Tula draagdoek. Hier heb ik nog geen ervaring mee maar het ziet er ook relaxt uit! Ook heb ik het idee dat je deze makkelijk aan en uit kunt doen.

Draagzak Ergobaby

Ook deze draagzak is populair. De Ergobaby draagzak heb ik zelf nog niet geprobeerd. Hier is ook weer het voordeel dat je kindje er in kan van het moment dat ze geboren zijn tot dat ze een jaar of drie zijn.

Draagdoek Artipoppe 

Als we het hebben over de crème de la crème binnen draagdoekenland hebben we het natuurlijk over Artipoppe. Alle doeken zijn gemaakt van super mooie materialen van katoen tot kasjmier! Yeah baby! Ik heb nog geen ervaring met de draagdoeken van Artipoppe, maar ik vind ze echt onwijs kicke! Deze staat zeker erg hoog op mijn lijstje. See for yourself!

Draagdoek Babylonia

Ben jij zelf niet zo van alle poespas en drukke printjes? Dan zijn de draagdoeken van Babylonia echt iets voor jou! De doeken zijn verkrijgbaar in mooie en neutrale kleuren. Pluspunt: ze zijn ook nog eens heel leuk geprijsd!

Draagdoek Bykay

Deze draagdoeken van Bykay zijn ook erg populair. Met niet te veel poespas maar wel onwijs handig. Ook hier is het fijne dat je de doeken op verschillende manieren kunt knopen. En ze zijn geschikt voor pasgeboren baby's en  peuters tot 23 kilo!

Welke draagzak of draagdoek is jouw fave?

Sarah Glasbergen

Door

09 februari 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.