Babyspullen doneren aan het goede doel!

Babyspullen doneren aan het goede doel!

Iets goeds doen met babyspullen die jij toch niet meer gebruikt? Dat kan! Stichting Babyspullen geeft babystartpakketten aan (aanstaande) ouders in financiële nood.

Je dacht misschien dat Nederland een welvarend land is, maar 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Dat zijn jaarlijks 20.000 (!) baby’s die worden geboren in een gezin met erg weinig financiële middelen. Jij kunt hen helpen door gebruikte én nieuwe babyspullen te doneren.

Stichting Babyspullen verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze worden via diverse instanties uitgedeeld aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. In de grote steden wordt zelfs 1 op de 4 kindjes geboren in armoede!

Is jouw kindje uit zijn of haar kleertjes gegroeid? Zijn er lakens en dekentjes die je niet meer gebruikt? Verzorgingsproducten die je over hebt? Heb je een bak vol speelgoed en knuffels waar nauwelijks naar omgekeken wordt? Je kunt er andere ouders en kids héél blij mee maken! Alles wat je voor een pasgeboren baby nodig hebt (maar ook voor het jaar erna) is welkom. En een voordeel voor jou: het ruimt zo lekker op. 

‘Elk kind heeft recht op een goede start!’

Goede start

Elk kind heeft recht op een goede start, vinden oprichters Marjolijn en Gyula Hermus. “Alweer 7 jaar geleden ontstond het idee voor Stichting Babyspullen. Na de geboorte van ons tweede kindje Milan hadden wij steeds meer spullen over. Al snel stond ons kleine schuurtje vol met vuilniszakken met babyspullen. Daar wilde wij heel graag iets goeds mee doen.” Momenteel houdt Marjolijn zich bezig met de stichting en wordt zij ondersteund door Gyula.

“Tijdens de zwangerschappen was ik mij er heel erg bewust van hoe lastig het is om een babyuitzet te verzamelen als je geen netwerk en/of middelen hebt om op terug te vallen”, vertelt Marjolijn. “Zelf hadden wij destijds ook niet zo veel middelen, maar wel heel veel hulp van familie en vrienden. Onze babyuitzet was binnen no-time compleet.”

Bewustwording kinderarmoede

De vraag naar de babypakketten blijft toenemen, dus zijn er veel sponsoren en donateurs nodig. “Ook willen we heel graag zorgen voor bewustwording van kinderarmoede in Nederland. Er is nog veel werk aan de winkel en daar willen de komende jaren mee verder.”

Inzamelpunten

Stichting Babyspullen heeft ruim 170 inzamelpunten door heel Nederland. Er is er dus vast eentje bij jou in de buurt! Via de tool op de website kun je de dichtstbijzijnde vinden.

Financiële steun

Heb je zelf geen kind of heb je alle spullen die je niet meer gebruikte al weggedaan? Stichting Babyspullen kan ook héél goed financiële steun gebruiken. Er moeten namelijk ook veel producten nieuw gekocht worden. Dat kan hygiënische redenen hebben of omdat bepaalde spullen te weinig gedoneerd worden. Je kunt eenmalig doneren of een vast bedrag per maand, kwartaal of jaar.

Wij vinden dit een super mooi initiatief en wensen Marjolijn en alle vrijwilligers heel veel succes met hun stichting. Want inderdaad: elk kind heeft recht op een goede start!

Marieke van Boven

Door

22 mei 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.