Draagdoeken voor baby's

Draagdoeken voor baby's

Overweeg jij om je baby te gaan dragen met een draagdoek? Wij vertellen je alles wat je moet weten als je een draagdoek wil aanschaffen!

Een draagdoek voor baby’s is ideaal, want zo kun je je kleine lekker met je meenemen zonder hem of haar de hele tijd te moeten vasthouden. Bovendien heb je ook nog eens je handen vrij! Ik vertel je alles wat je moet weten over draagdoeken en zocht de fijnste exemplaren voor je uit.

Voordelen van een draagdoek

Draagdoeken voor baby’s zijn een uitkomst voor zowel mama als kind. Als moeder heb je je kleine dicht bij je en je beide handen vrij! Baby's vinden het ook prettig om in een draagdoek te zitten. Zo kunnen ze je hartslag voelen, je geur ruiken en je lichaamswarmte voelen. Hierdoor voelen ze zich veilig en geborgen op jouw buik, bijna het gevoel dat baby's in de baarmoeder ook hebben.

LEES OOK: Draagdoek of draagzak kopen: Wat is handig? 

Een draagdoek kopen

Bij het kopen van een draagdoek zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

- Is het belangrijk dat de doek een certificering heeft? Lees dan goed de labels. Sommige draagdoeken voor baby’s geven namelijk aan dat ze voldoen aan Oeko-Tex 100 O 00-91 Swerea IVF. Dit is een wereldwijd test- en certificeringssysteem voor textiel.

- Check of de draagdoek in de wasmachine kan. Dit is namelijk wel erg fijn, je weet namelijk nooit wat voor ongelukjes er kunnen gebeuren terwijl je baby in de draagdoek zit.

- Check het maximumgewicht van de draagdoek. Je wil er natuurlijk niet eentje kopen waar je na een paar weken geen gebruik meer van kunt maken.

- Pas de draagdoek eventueel in de winkel, doe hem om met je baby erin en voel of dat voor jou en je partner goed voelt. Zo niet, kun je altijd nog overstappen naar een draagzak!

vrouw met baby in draagdoek

Verschillende soorten draagdoeken

Er zijn inmiddels veel verschillende soorten draagdoeken voor baby's. Zo kun je kiezen uit verschillende stoffen, waarbij de een rekbaar is en de ander niet. Sommige draagdoeken hebben ook een ringsluiting terwijl je de andere dichtknoopt. Ik heb voor jou drie bekende modellen draagdoeken voor baby’s op een rijtje gezet.

Rekbare draagdoek

De rekbare draagdoek is vaak van tricot en is meestal een one size fits all. Te verkrijgen in veel verschillende toffe kleuren. Rekbare draagdoeken kunnen gebruikt worden vanaf de eerste dag na de geboorte tot ongeveer 10 kilo. De rekbare draagdoek kun je op je buik, rug en heup dragen.

 collage met rekbare draagdoeken

  1. ByKay Stretchy Deluxe Draagdoek Mint Grey 
  2. Babylonia Tricot-Slen Draagdoek Black Diamond
  3. Babylonia Tricot-Slen Design Draagdoek Black And White Stripes

Geweven draagdoek

De geweven draagdoek lijkt veel op de rekbare draagdoek, maar is dus gemaakt van een andere stof (vaak katoen of linnen). Daarnaast rekt hij alleen diagonaal, waardoor hij meer steun geeft. De geweven draagdoek is geschikt voor baby's en peuters tot 18 kilo. De draagdoek kun je ook op verschillende manieren op je buik, rug of heup dragen.

collage met geweven draagdoeken 

  1. ByKay Woven Deluxe Cotton Draagdoek Berry  
  2. We Are Wovens Fling Draagdoek Mare  
  3. Babylonia BB-Slen Draagdoek Grey Violet

Draagdoek met ring

Deze draagdoek wordt ook wel 'ringsling' genoemd. De draagdoek is voorzien van twee ringen die gebruikt worden als sluiting. De ringsling is snel en gemakkelijk om te doen, en je kunt hem afstellen als je hem al om hebt. De draagdoek is geschikt voor pasgeboren baby's tot kinderen van 18 kilo en je kunt hem dragen op de buik en heup.

 collage met draagdoeken met ring

  1. Babylonia BB-Sling Draagdoek Soft Jungle  
  2. ByKay Classic Ringsling Draagdoek Berry Red
  3. ByKay Ringsling Draagdoek Mint Grey

Hoe moet je een draagdoek knopen?

Er zijn verschillende soorten draagdoeken voor baby's te koop met andere eigenschappen. De instructies voor iedere draagdoek zijn dan ook allemaal net iets anders. Vaak kun je in de webshop of in de winkel de stap voor stap instructies bekijken.

Gebruik jij een draagdoek voor je baby? Laat het ons hieronder weten!

Bronnen: Consumentenbond.nlikdraag.nl 

Savannah Schreuter

Door

02 augustus 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.