Draagdoeken voor je baby

Deze draagdoeken zijn geschikt voor zowel papa als mama (en de kleine natuurlijk!). Bekijk hier verschillende modellen en alle voordelen!

Ja je kent het wel, de lamme arm... Gebruik dan eens draagdoeken voor baby's! Zo kan je je kleine fijn met je meenemen zonder hem of haar de hele tijd te moeten dragen. Het is zo makkelijk om te binden met elkaar en je kleintje voelt zich veilig op jouw buik.

Draagdoeken

Draagdoeken zijn een uitkomst voor zowel mama als kind. Als moeder heb je je kleine dicht bij je. En ander voordeel is dat je je handen natuurlijk vrij hebt! Baby's vinden het prettig om in een draagdoek te zitten. Zo kunnen ze je hartslag voelen, je geur ruiken en je lichaamswarmte voelen. Hierdoor voelen ze zich veilig en geborgen, bijna het gevoel dat baby's in de baarmoeder hebben.

Verschillende soorten

Er zijn inmiddels veel verschillende modellen draagdoeken voor baby's. Zo kan je kiezen uit verschillende stoffen, waarbij de een rekt en de ander niet. Sommige draagdoeken hebben ook een ringsluiting terwijl je de anderen dichtknoopt. Wij hebben 3 bekende modellen voor je op een rijtje gezet. 

Rebare draagdoek

De rekbare draagdoek is vaak van tricot en is meestal een one size fits all. Te verkrijgen in veel verschillende toffe kleuren. Rekbare draagdoeken kunnen gebruikt worden vanaf de eerste dag na de geboorte tot ongeveer 10 kilo. De rekbare draagdoek kan je op je buik, rug en heup dragen. 

Geweven draagdoek

De geweven draagdoek lijkt veel op de rekbare draagdoek, maar is dus gemaakt met een andere stof (vaak katoen of linnen). De geweven draagdoek is geschikt voor baby's en peuters tot 18 kilo. De draagdoek kan je ook op verschillende manieren op je buik, rug of heup dragen.

Draagdoek met ring

Deze draagdoek wordt ook wel 'ringsling' genoemd. De draagdoek is voorzien van 2 ringen die gebruikt worden als sluiting. De ringsling is snel en gemakkelijk om te doen, en je kunt hem afstellen als je hem al om hebt. De draagdoek is geschikt voor pasgeboren baby's tot kinderen van 18 kilo en je kunt hem dragen op de buik en heup. En zoals je hier op de foto ziet, zijn de draagdoeken met stoere demin-look ook heel geschikt voor jullie mannen!

Waar verkrijgbaar? 

De zandkleurige draagdoek is bij Draagdoek verkrijgbaar voor € 59,95 en de Demin look is bij Babypark verkrijgbaar voor € 69,95. Je hebt de Demin look ook in een Stone Washed versie, zie deze variant van ByKay (in drie maten verkrijgbaar). 

Tip: er bestaat nu ook een speciale draagdoek voor in het water, heerlijk en veillig douchen en zwemmen met je kleintje! Bekijk hier de Draagdoek Aqua.

Draagdoeken voor baby's

Er zijn dus verschillende soorten draagdoeken voor baby's, en de instructies voor iedere draagdoek zijn dan ook allemaal net iets anders. Vaak kan je op de webshop of in de winkel de stap voor stap instructies bekijken. Bekijk hier verschillende instructies van draagdoek.nl

En gebruik jij een draagdoek voor je kleine? Laat het ons hieronder weten!

Door

06 augustus 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.