Welke schoenmaat heeft mijn baby?

Eén ding is heel handig om te weten wanneer je de eerste schoentjes voor je baby gaat kopen: in welke maat koop je deze? Ik heb me destijds rot gegoogeld en wil jou die moeite graag besparen.

Ook al kan je baby nog helemaal niet lopen, met dit winterse weer is het wel fijn om je kleintje schoentjes (of slofjes natuurlijk) aan te doen als jullie naar buiten gaan. Ik vond het destijds een grote puzzel om er achter te komen welke maat ik moest hebben. Bij de ene site zie je schoentjes vanaf maat 18, bij de ander vanaf maat 20. Is dat niet te groot, of juist te klein? Kleertjes die te groot zijn sla je een keer om, maar als schoenen te groot zijn verlies je ze constant. Niet handig. Maar te kleine schoenen zijn ook een no-go. Daarom bij deze een handig hulpje voor jou.

Schoenmaat baby van 0-6 maanden

Met maat 14 voor de allerkleinsten en maat 16 voor de baby's die al een paar maanden op de teller hebben zit je goed. Denk je dat je kindje juist wat aan de flinke kant is óf dat de schoentjes klein vallen, dan kun je uitwijken naar een maatje groter. 

Waar shop je leuke babyschoenen in maat 14-16? Bij Zalando vind je leuke van bijvoorbeeld Baby GAP (te cute!). H&M en Mango hebben ook leuke en betaalbare exemplaren in piepkleine maatjes.

LEES OOK: Eerste loopschoentjes - waar let je op?

Schoenmaat baby van 6-9 maanden

Met maat 16 of 17 zou jouw kleintje deze maanden door moeten kunnen komen.  

Schoenmaat baby 9-12 maanden

Je kindje gaat nu zo'n beetje naar schoenmaat 18-19. Je zult merken dat er vanaf deze maat alweer wat meer keus is in babyschoenenland!

Schoenmaat kindje 12-18 maanden

Het eerste jaar groeit je kindje het hardst. Het kan goed dat je zo rond de eerste verjaardag in een flinke groeispurt zit. De echte babyschoenen kunnen naar zolder, jouw uk is nu klaar voor schoenmaat 20-22. 

Babyschoenen kopen

Waar shop je leuke babyschoenen in maat 18 tot 22? Ik vind altijd leuke exemplaren bij Zalando, H&M, Zara, Mango heeft leuke schoenen voor meisjes en jongens. Ook favoriet: Mockies en Donsje

  • Waar moet je bij de schoenen op letten wanneer je kindje begint met lopen? Dat lees je in dit artikel over de eerste loopschoentjes van je baby.
  • Enne, wat zijn nou nog meer superhandige musthaves als het aankomt op babykleding? Dit is volgens ons onmisbare babykleding.

Door

26 november 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.