Welke schoenmaat heeft mijn baby?

Welke schoenmaat heeft mijn baby?

Eén ding is heel handig om te weten wanneer je de eerste schoentjes voor je baby gaat kopen: in welke maat koop je deze? Wij helpen je graag!

Welke schoenmaat hebben baby’s? Dat kan soms best een grote puzzel zijn wanneer je babyslofjes of babyschoentjes gaat kopen. Wij hebben een handig lijstje gemaakt waarmee je erachter kunt komen welke schoenmaat jouw baby heeft!

Ook al kan je baby nog helemaal niet lopen, vooral in de herfst en winter is het wel fijn om je kleintje schoentjes of slofjes aan te doen als jullie naar buiten gaan. Maar, welke schoenmaat moet je dan kopen voor je baby?

De ene site heeft babyschoentjes vanaf maat 18, de ander vanaf maat 20. Is dat niet te groot, of juist te klein? Kleertjes die te groot zijn sla je een keer om, maar als schoenen te groot zijn, verlies je ze constant. Niet handig, maar te kleine schoenen zijn ook een no-go. Daarom bij deze een overzichtje van babymaten voor jou!

Baby met babyschoentjes aan

Schoenmaat baby van 0-6 maanden

Met maat 14 voor de allerkleinsten en maat 16 voor de baby's die al een paar maanden op de teller hebben, zit je meestal wel goed. Denk je dat je kindje juist wat aan de flinke kant is óf dat de schoentjes klein vallen, dan kun je uitwijken naar een maatje groter.

Waar shop je leuke babyschoenen en babyslofjes in maat 14-16? Wij hebben een paar leuke paartjes voor je verzameld!

Collage babyschoentjes

  1. H&M Sloffen
  2. H&M Slofjes van wolmix
  3. Bobux babyslofjes mint house print
  4. Humble & Noble babyslofjes luipaard
  5. Alwero Emo babyslof - 100% wol
  6. Drukkies Babylaarsjes – zwart

LEES OOK: Eerste loopschoentjes - waar let je op?

Schoenmaat baby 6-9 maanden

Met maat 16 of 17 zou jouw kleintje deze maanden door moeten kunnen komen.  

Schoenmaat baby 9-12 maanden

Je kindje gaat nu zo'n beetje naar schoenmaat 18-19. Je zult merken dat er vanaf deze maat alweer wat meer keus is in babyschoenenland!

Schoenmaat dreumes 12-18 maanden

Het eerste jaar groeit je kindje het hardst. Het kan goed dat je zo rond de eerste verjaardag in een flinke groeispurt zit. De echte babyschoenen en -slofjes kunnen naar zolder, jouw uk is nu klaar voor schoenmaat 20-22.

Aangezien baby’s na hun eerste verjaardag langzaam maar zeker gaan staan en lopen, is het belangrijk dat je de schoentjes hierop aanpast. Lees er alles over in ons artikel ‘Eerste loopschoentjes - waar let je op?

Leuke babyschoenen kopen

Waar shop je leuke babyschoenen in maat 18 tot 22? Merken die goede babyschoenen in hun collecties hebben en waarmee je dus altijd goed zit, zijn bijvoorbeeld:

Je shopt goede babyschoentjes onder andere bij deze webshops:

Collage babyschoenen

  1. Falcotto babyschoen
  2. IK-KE babyschoen
  3. IK-KE babyschoen
  4. IK-KE babyschoen
  5. Shoesme babyschoen
  6. Vans Ward V klittenbandschoen
Marieke van Boven

Door

13 oktober 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.