Prikkel de zintuigen van je baby met haarrollers

Prikkel de zintuigen van je baby met haarrollers

Ja, je leest het goed, we raden haarrollers aan voor baby's! Wist je dat dit goed was voor de ontwikkeling van je baby?!

En niet om de haren mee te doen, als ze dat al hebben. Nee, haarrollers zijn ook ontzettend leuk babyspeelgoed! Hier lees je een aantal voorbeelden over zintuigen prikkelen met haarrollers.

Wat je dus nodig hebt zijn haarrollers, liefst in verschillende kleuren. Die zijn verkrijgbaar bij de drogist, maar je kan ze ook gewoon kopen bij een euro-winkel. Zorg ook dat je een aantal verschillende maten hebt en je kunt beginnen!

Textuur

Je hoeft er zelf eigenlijk weinig aan te doen. Haal de haarrollers uit de verpakking en leg ze in een mandje of doos die je op de grond zet.

Zintuigen prikkelen

De haarrollers zijn perfect om de zintuigen te prikkelen vanwege de borstelachtige structuur aan de buitenkant en de ribbels aan de binnenkant. Kinderen draaien ze om, borstelen met hun vingers over het oppervlak en duwen de rollers tegen elkaar zodat ze aan elkaar blijven plakken.

Ruimtelijk inzicht

Ook qua ruimtelijk inzicht zijn de rollers ideaal. Door de verschillende formaten kan je kindje de kleinere rollers in de grotere stoppen. Wil je zelf meedoen? Bouw dan een kleine toren van de rollers die je kind naar hartelust kan slopen (want dat doen ze toch wel graag!). Met de verschillende kleuren kan je ook patronen maken.

Zo zie je maar, echt de meest simpele dingen kunnen voor baby's al leuk zijn om mee te spelen! Lees ook: Maak van wc-rollen een baby 'playstation'.

Heb je zelf nog creatief speelgoed bedacht voor baby's? Laat je ideeën hier achter, we horen ze graag!

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.