Onderwerp van de dag: poep

Onderwerp van de dag: poep

Het onderwerp is niet al te rooskleurig maar let's be honest, iedere moeder herkent dit. Emilie vertelt alles over haar struggle en geeft een hele goede tip!

Ik schiet overeind in bed. Poep! Als ik op de wekker kijk zie ik dat het half vier is. Ik veer overeind en ga naar de kamer naast ons waar ik onze dochter half slapend aantref met een enorme poepbroek. Na 14 weken moederschap is dit dus de status geworden...

Zelfs in mijn slaap weet ik het geluid waar te nemen van een spuitluier die onmiddellijk verschoond moet worden, wil ik voorkomen dat niet alles onderzit.

Onderwerp van de dag: poep

Poep is sinds de komst van onze dochter echt een dingetje geworden. Nog nooit in mijn leven heb ik zoveel over poep gesproken en vooral ook zo uitgebreid. Als mijn man ’s avonds thuiskomt en vraagt hoe de dag was, krijgt hij standaard te horen hoeveel poepbroeken er doorheen zijn gegaan. En het is niet dat ik dan aangekeken word of ik gek ben. Nee veel erger nog.  Hij vraagt zelfs nog geïnteresseerd of ze het wel binnen de luier heeft weten te houden of dat, zoals gewoonlijk, alles onder zat. Bij wijze van antwoord hoef ik alleen maar te knikken naar de gevulde emmer in de badkuip. Die er trouwens sinds haar geboorte standaard staat en ook eigenlijk altijd gevuld is. Ooit was mijn bad een heerlijke plek om te ontspannen met badschuim, thee en heel veel warm water. Tegenwoordig is het een opslagplaats voor het babybadje, het babyzitje en die verdraaide poepemmer. Ik houd hoop dat ik ooit dat bad terug claim.

Poepkanon

Al een aantal dagen worden we om de oren geslagen met de ene spuitluier na de andere. Toen ze amper twee weken oud was, was ze hier ook heel goed in. Niet voor niets kreeg ze al snel de bijnaam Poepkanon van ons. We begonnen ooit met het verschonen tussen het wisselen van de borst zodat ze weer wakker werd en goed dronk. Al snel maakte dat plaats voor verschonen na het drinken omdat ze standaard alles onderpoepte terwijl ze dronk. Op dit moment maakt het eigenlijk niet meer uit wat je doet. Ze poept toch wel alles onder. En het liefst als alles net schoon is want niets, maar dan ook niets poept zo lekker als een schone luier.

It's a two-man job!

En als het weer zo ver is. Ze tot haar nek onderzit en de dampen je tegemoet komen dan roepen wij thuis it’s a two-man job! Oftewel hulp nodig en snel graag. De een pelt, de ander poetst en de kleine aanstichter lacht. Al is het steeds vaker als een boer met kiespijn want de vele poepluiers eisen hun tol en rode, kapotte billen zijn het resultaat.

Billencrème

Google wordt om hulp gevraagd en er worden verschillende billencreme's uitgeprobeerd. Maar een goede billencrème is helaas niet voldoende en dus zoek ik naarstig naar een oplossing. Van alles passeert de revue en lang niet alles is een groot succes. Zo komt mijn meisje een tijdje zonder luier laten liggen zodat haar billen ‘rust’ krijgen, me duur te staan. Wat echter wel heel goed blijkt te werken is schapenwol. Geen grap!

Schapenwol

Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing stuitte ik op het idee om een plukje schapenwol, heilwolle (genezende wol), in haar luier te doen. De wol creëert een luchtlaagje waardoor de urine niet meer tegen de billen komt en daarnaast zouden de natuurlijke wolvetten uit de wol de huid helpen herstellen. Onder het motto blaat het niet, pardon, baat het niet dan schaadt het niet, werd de volgende dag de eerste pluk wol in de luier geprobeerd. En dat bleek dus heel goed te werken. Binnen de kortste keer waren haar billen weer babybilletjes, zacht en glad!

De eerste missie is geslaagd! Nu dat bad nog terug veroveren...

Emilie Bots

Door

13 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.