Is jouw kind al lid van de bibliotheek?

Is jouw kind al lid van de bibliotheek?

Zodra ze geboren zijn, kunnen kindjes lid worden van de bibliotheek. Ik vergat het twee jaar lang, maar vind het nu echt tijd om mijn peuter lid te maken van de bibliotheek.

Toen Lonne geboren werd, kregen we een brief van de bibliotheek dat we een cadeautje mochten ophalen. Leuk! dacht ik. Kunnen we haar gelijk lid maken, want dat kan meestal al gelijk na de geboorte. Nooit meer gedaan. We zijn twee jaar verder en ze is intussen verzot op boekjes lezen. Komende maand ga ik haar echt lid maken van de bibliotheek!

Kind lid van bibliotheek

Zelf was ik vroeger ook lid van de bibliotheek. Bijna elke vrijdagavond gingen mijn moeder, zus en ik naar de bieb. Toen ik net kon lezen heb ik veel boeken van Pinkeltje geleend, later werden dat vooral boeken met paardenverhalen, haha. Aangezien Lonne ook gek is op voorgelezen worden, haar knuffels voorlezen en door boekjes bladeren vind ik het alleen al uit nostalgisch gevoel een goed plan om haar nu eindelijk lid te maken van de bibliotheek.

Dat lezen belangrijk is, weten we allemaal wel. Het bevordert de woordenschat, taalvaardigheid en prikkelt de fantasie. En het is ongemerkt natuurlijk hartstikke leerzaam! Een lidmaatschap bij de bibliotheek is meestal voor kinderen gratis. Dus wat houdt je nog tegen? 

Is jouw kind al lid van de bibliotheek? Ik ben benieuwd!

Rosanne Buitendijk

Door

29 september 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.