Zomer lifehacks voor kinderen

Zomer lifehacks voor kinderen

We zijn gek op de zomer, maar eerlijk is eerlijk... zonnige, warme dagen brengen ook wel wat ongemak met zich mee. Ik vond deze musthaves waarmee jouw kleintje net wat makkelijk de zomer mee doorkomt!

Het nadeel van de zomer? Dat je kindje een natte rug van het zweet heeft na een autoritje, plakkerig zand en lekkende waterijsjes... Maar gelukkig zijn daar allemaal oplossingen voor! Met deze musthave zomer essentials genieten jullie optimaal van de zonnige warme zomerdagen!

Zomerhoes voor autostoel

Tja, die autostoeltjes... of je nu een maxicosi of al een grotere autostoel hebt, praktisch elke stoel is gemaakt van een synthetische stof waar je kleintje snel van zweet én die je niet zo makkelijk in de was gooit. Gelukkig zijn er voor elke stoel wel (badstof) zomerhoezen te krijgen. Badstof werkt goed vochtopnemend, zodat het klaar is met die natte bezwete ruggetjes. En extra fijn: je gooit het makkelijk in de was, wel zo fris! 

Zomerhoes kinderwagen

Ook wanneer je kindje in de kinderwagen zit, kan hij snel gaan zweten. Gelukkig zijn er ook voor de kinderwagen hele leuke en handige zomerhoezen te krijgen. Vaak van het merk zelf, maar kijk ook eens naar deze leukerds van Koeka!

Anti lek bakjes voor ijsjes

Hoera, wat een uitvinding! Mijn peuter is dol op waterijsjes, maar eet ze nog niet zo snel op... Dus dat werd altijd een plakkerige kliederboel. Tot ik deze anti lek bakjes voor ijsjes tegenkwam. Zo handig!

babypoeder tegen plakkerig zand

Als je naar het strand gaat, blijft er altijd wel ergens zand aan je lijf plakken. Ik krijg mijn voeten en die van mijn peuter nooit helemaal zandvrij, irritant! Dé ultieme tip: baby-/talkpoeder. Strooi een beetje babypoeder over je voeten en je wrijft zo, hup, al het zand eraf. Dit is toch wel de ultieme zomer lifehack? 

Ventilerende zonnekap kinderwagen

Met een zomerbaby wil je er natuurlijk op uit voor fijne wandelingetjes met de kinderwagen! Niet elke kinderwagen heeft standaard een ventilerende zonnekap voor de zomer die je extra ver over de wagen heen kunt klappen, maar vaak zijn deze wel als accessoire te krijgen. Fijn, want zo heeft jouw kleintje niet de volle zon in zijn gezicht. Pas op met hydrofieldoeken of speciale zonnedoeken die je bijvoorbeeld met een klip vast maakt aan de kap van de wagen: dit soort constructies zorgt er ook voor dat er bijna geen ventilatie in de kinderwagen is, waardoor het alsnog snikheet kan worden. 

Tip: Joolz heeft een heel handige comfort cover die de ideale bescherming tegen de zon is en voor een goede ventilatie zorgt! Past helaas maar op 1 type kinderwagen, maar hopelijk komen álle kinderwagen merken snel met zoiets op de proppen!

 

klamboe voor ledikant 

Zelf duik ik nog wel eens diep onder de dekens of denk ik: prik maar raak, ik heb geen zin om in actie te komen... Maar dat wil ik mijn meisje niet aandoen. Elke avond speur ik de slaapkamer van Lonne af op zoek naar muggen omdat ze nogal sterk op muggenbulten reageert. Dé oplossing is natuurlijk een klamboe. Je kunt gaan voor een exemplaar die je aan het plafond hangt of deze klamboe die je over het bedje spant. Ook handig voor campingbedjes!

Ook leuk!

Op vakantie met kids - zo houd je ze zoet onderweg

De leukste zwembadjes voor in de tuin

Rosanne Buitendijk

Door

15 november 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.