Baby is grappig aan het babybabbelen

Baby is grappig aan het babybabbelen

Afgelopen dinsdag dook er wel een heel leuke video op van een baby op YouTube. Dit blondharige schatje maakt de meest gekke geluiden met de hulp van zijn vader.

Zijn schattige blonde piekhaar en mooie blauwe ogen waren waarschijnlijk medeverantwoordelijk voor de meer dan 160.000 views en meer dan 1.000 likes. In 4 dagen!

De reacties stromen ook binnen op YouTube waarvan de meeste iets in de trant van 'superschattig' tot simpelweg ' aw'  en 'cute' zijn. Halverwege de video lijkt de baby even te gaan huilen omdat een volwassene op de achtergrond moet lachen, maar al snel gaat hij gewoon weer door met zijn te schattige routine. De video is getiteld ' Burglurglrgulrgl baby babble' en lijkt een regelrechte hype te worden. Wij voorspellen dat veel ouders ook snel met hun kind gaan  baby babybabbelen.

Babybabbelen goed voor taalontwikkeling

En niet alleen omdat het schattig en grappig is. Een recent onderzoek aan de universiteit van Washington laat zien dat verbale uitingen tussen ouders en kind kunnen helpen om de taalontwikkeling te stimuleren. We horen je al denken: ik praat toch heel veel als ik bij mijn kind ben? Toch lijken veel ouders nog vooral tegen elkaar te praten. Als je echt tegen je kind praat en hij of zij begint terug te babbelen, dan krijgt de taalontwikkeling een enorme boost. Dus ook al versta of begrijp je er nu nog weinig van, ga aan de slag en babbel er vrolijk op los met je kind! 

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.