Ken jij deze 5 babymythes al?

Ken jij deze 5 babymythes al?

Je denkt het allemaal op een rijtje te hebben, maar O NO! Sommige dingen die heel normaal lijken, zijn eigenlijk niet zo goed voor je kleintje.

Weet je, als moeder kun je het bijna nooit goed doen. De routine die jij hebt, is voor een andere moeder weer compleet onbegrijpelijk. Niet teveel van aantrekken, vinden wij. Iedereen maakt zijn eigen keuzes en doet het lekker op zijn eigen manier. Toch is het soms wel goed om je bewust te zijn van de keerzijde van dingen die heel normaal lijken voor je kindje. Ken jij deze babymythes al?

1. bed bumpers beschermen je baby

Ja, deze bumpers beschermen het hoofd tegen het stoten tegen de zijkant van het bedje. Maar dat is ook het enige. Deze ledikantbumpers zijn we're sorry to say helemaal niet zo veilig voor je kleintje. Het kan juist zorgen voor verstikkingsgevaar. Je uk kan zich er zo tegenaan rollen dat hij geen lucht meer krijgt. Gebruik daarom liever geen bumpers in bed. 

2. Je baby veel water laten drinken wanneer het buiten bloody hot is 

Dit geldt wel voor jou en oudere kindjes, maar baby's jonger dan zes maanden kun je beter een extra flesje of borstvoeding geven in plaats van water te geven. Pas wanneer je kindje gewend is aan vast voedsel, kun je water introduceren. De nieren van een baby jonger dan zes maanden kunnen water namelijk nog niet goed verwerken.

3. Je baby al vroeg leren staan of zitten

We know, het ziet er super cute uit om je baby van een paar maanden oud tegen wat kussens op de bank te laten zitten. In één klap ziet je kleine frummeltje er al zo wijs uit. Maar pas op, want hiermee forceer je een kindje een houding die nog helemaal niet natuurlijk is. We schreven er al eens een artikel over waarom je beter kunt wachten tot je kindje zelf klaar is voor deze stappen.

4. Loopstoel om lopen te stimuleren

Een loopstoeltje lijkt iets wat niet mag ontbreken in je baby uitzetlijst, want waarom worden ze anders in praktisch elke winkel verkocht? Maar we willen je toch even waarschuwen voor deze stoeltjes waarmee jouw kleintje als een razende roeland door de woonkamer kan sjezen. Wanneer een kindje 'loopt' in een loopstoeltje, gebruikt hij heel andere spieren dan wanneer hij uit zichzelf loopt. Door je kleintje regelmatig in een loopstoeltje te zetten, kan het alleen maar langer duren voordat het zelf lopen goed onder de knie is. Wist je dat deze loopstoeltjes in Canada zelfs verboden zijn? In Nederland raadt VeiligheidNL het gebruik van loopstoeltjes af.

5. Als je baby hard en veel huilt, is er iets mis

Soms is je baby ontroostbaar en heb je geen idee waarom. Als hij zo overstuur is, moet er wel iets aan de hand zijn toch? Niet altijd. Soms huilt je kleintje gewoon om het huilen. Dit is voor een pasgeboren kindje de enige manier waarop hij zich kan uiten. Je kindje heeft het gewoon even nodig om zo te huilen. Lees ook zeker eens ons artikel over het huiluurtje van je baby.

Ook leuk leesvoer!

Deze rare dingen doet elke pasgeboren baby

Rosanne Buitendijk

Door

08 januari 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.