Moeders voor moeders

Ben jij net zwanger? Je kunt andere moeders helpen ook hun kinderwens te vervullen. Hoe? Door mee te doen aan Moeders voor Moeders!

Zwanger worden: de een lukt het in één keer, de ander moet iets langer wachten voor ze zwanger is. Zoals je waarschijnlijk weet, zijn er ook vrouwen die erg veel moeite hebben om zwanger te worden. Jij als aanstaande moeder kan deze vrouwen helpen door mee te doen met Moeders voor Moeders.

Wat is Moeders voor Moeders?

Moeders voor Moeders is een landelijke organisatie die graag stellen met vruchtbaarheidsproblemen wil helpen. Ze verzamelen de urine van net zwangere vrouwen waar vervolgens het HCG-hormoon uitgehaald wordt. Met dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die belangrijk zijn bij de behandeling van vruchtbaarheidsproblemen.

Hoe doe ik mee?

Via de website www.moedersvoormoeders.nl kun je je aanmelden voor deelname. Dit kan vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent (vaak dus vanaf week 5 of 6) tot en met de 11de week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf week 6 tot en met week 16. De reden hiervoor is dat je urine in deze weken het meeste HCG-hormoon bevat.

 

Aangemeld, en nu?

Als je je hebt aangemeld, neemt een van de informatrices van Moeders voor Moeders contact met je op om een afspraak te maken. Vervolgens komt ze bij je langs om alles goed uit te leggen en test ze ook of je urine het HCG-hormoon bevat. Belangrijk is de vragenlijst die ze met je door zal nemen. Deze bepaalt of je urine echt geschikt is om mee te doen aan Moeders voor Moeders.

Hoe werkt het?

Nadat je urine getest en goedgekeurd is, krijg je van Moeders voor Moeders een of meerdere opvangkannetjes om je urine in op te vangen. Ook krijg je twee kratten met ieder vier flessen om je urine in te bewaren. Iedere dag kun je dus een nieuwe fles gebruiken en natuurlijk worden de flessen voor je ze ontvangt grondig gereinigd.

Vervolgens worden de flessen iedere week bij je opgehaald door een bestelauto zonder reclame. Niemand hoeft dus te weten dat je meedoet. Je hoeft ook niet thuis te blijven. Als je met je informatrice afspreekt waar je de flessen neerzet, geeft zij het door aan de chauffeur. In sommige gebieden moet je de urine zelf naar een verzamelpunt brengen. Welke gebieden dat zijn kun je vinden op de website.

Bekijk de video van Moeders voor moeders

Bronnen: Moeders voor Moeders, boek Zwangerschap voor Dummies

Daisy van Schaijik

Door

10 augustus 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.