Bizarre combinaties: snaaien tijdens de zwangerschap

Bizarre combinaties: snaaien tijdens de zwangerschap

Wanneer je zwanger bent kan je echt de raarste dingen eten! Daarom hebben wij de vreetbuien top 10 gemaakt.

Snaaien tijdens de zwangerschap is een bekend fenomeen. Vrouwen krijgen ineens een ontzettende trek in bepaald voedsel. Ze snaaien chips en ijs of kunnen niet meer zonder augurken. Maar wat zijn nu de meest bizarre vreetbuien tijdens de zwangerschap? Wij zochten het uit en zetten ze voor je op een rij. Om de vreemde verzameling compleet te maken hebben we ook de gekste eetbuien van bekende sterren erbij gezet. 

Vreetbuien top 10

Deze lijst bestaat uit bizarre combinaties die vrouwen wereldwijd wel eens of zelfs regelmatig snaaien tijdens de zwangerschap. We zijn diverse internationale fora en websites afgegaan en hebben daarbij niet alleen gekeken naar de gekste, maar ook de meest voorkomende combinaties. Wat op deze lijst staat wordt dus echt door meerdere vrouwen gegeten tijdens de zwangerschap!

1. Chips gecombineerd met ijs. De meest gelezen favoriet is cheese onion chips gedoopt in een cornetto aardbei of chocolade ijs. Ehm, yum?

2. Fruit en vlees. Aardbeien met tonijn en kip met jam zijn een aantal veelgehoorde combinaties voor tijdens het snaaien.

3. Chocolade op toast.  In combinatie met diverse dingen zoals banaan of zelfs kruidenpasta.

4. Ijs met salami. Het liefst is de salami zo pittig mogelijk.

5. Patat gedoopt in milkshake. Er is een groep mensen die dit acceptabel vindt, maar wij denken daar anders over.

6. Pindakaas met kaas. En hoewel het raar klinkt, is de achterliggende reden nog niet eens zo gek. Pinda's bevatten veel magnesium, kaas bevat veel zout. Door dit te eten krijgen vrouwen dus genoeg magnesium, zout en zelfs calcium binnen. Maar om het nu op elkaar te smeren...

7. Zoet met zuur. Denk hierbij aan Oreo koekjes of chocolade siroop met augurken.

8. Zoet en pittig, zoals ijs of popcorn met hete chilisaus.

9. Rauwe pasta met pindakaas. Deze is niet alleen vreemd, maar ook gevaarlijk omdat er rauw voedsel gegeten wordt. Niet doen dus!

10. Cake met kievietsbonen. De cake moet bij voorkeur chocoladecake zijn.

Heb je zelf nog bizarre eetbuien waarbij je de gekste dingen snaait? Laat een reactie achter, we zijn benieuwd!

 

Celebrities die snaaien

Ook bekende sterren krijgen soms de meest bizarre vreetbuien tijdens de zwangerschap. Een groot deel hiervan wordt natuurlijk verzonnen, maar wij hebben een lijstje gemaakt met sterren waarvan duidelijk is dat ze bepaalde cravings hadden. Deze zijn bevestigd door de celebs zelf in een interview of door de familie.

1. Gwen Stefani kon bijvoorbeeld niet zonder tabasco-saus. Overal moest tabasco-saus overeen om het extra spicey te maken en ze nam zelfs een flesje mee in haar handtas. Volgens vrienden bestonden voor Gwen tijdens haar zwangerschap maar drie smaken: heet, heter en heetst!

2. Of wat dacht je van Madonna, die per se gepocheerde eieren wilde eten?

3. Katie Holmes kon niet zonder haar superzoete deluxe cupcakes.

4. Victoria Beckham was verslaafd aan gerookte zalm.

5. Er zijn ook vreemdere eetbuien gesignaleerd onder de sterren. Angelina Jolie bijvoorbeeld. Die verorberde uienringen met een dikke laag mosterd, het liefst gevolgd door een doos chocolade.

6. Of kauwen op ijsblokjes, iets dat Davina McCall maar al te graag deed tijdens haar zwangerschap.

7. Elisabeth Hasselbeck vond het heerlijk watermeloen met zout en citroen te combineren.

8. De meest bizarre vreetbui tijdens de zwangerschap onder de celebs is echter Britney Spears, die toegaf een onbedwingbare neiging naar aarde te hebben.

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.