Kindvriendelijk vuurwerk - bestaat dat wel?

Kindvriendelijk vuurwerk - bestaat dat wel?

Hoe kindvriendelijk is kindvriendelijk vuurwerk eigenlijk? Wij zochten het voor je op!

Kindvriendelijk vuurwerk, bestaat dat eigenlijk wel? Wanneer je zoekt naar kindvriendelijk vuurwerk, kom je vaak terecht bij sterretjes. Vuurwerkwinkels promoten dit vuurwerk ook als kindvriendelijk en veilig, maar wat is hier van waar? Wij pluizen vandaag het begrip 'kindervriendelijk vuurwerk' voor je uit!

sterretjes kindvriendelijk vuurwerk?

Van sterretjes wordt gezegd dat het 'koud vuur' is, omdat de vonkjes die van het sterretje afkomen koud zijn. Maar deze koud vuur mythe blijkt helemaal niet te kloppen. Ondanks dat de vonkjes als ze op je hand komen koud zijn, kan de kern van een sterretje makkelijk 1000 graden worden. De vonkjes zijn zo klein, dat ze op weg naar je hand super snel afkoelen en daarom koud aanvoelen. Maar bij sterretjes heb je echt niet te maken met 'koud vuur'. 

De stempel 'kindvriendelijk' en 'veilig' zijn hierdoor meteen verdwenen als je het mij vraagt. Ik schrok er ook best wel van dat sterretjes de meeste brandwonden veroorzaken van al het legale vuurwerk. Er wordt dan ook afgeraden om kinderen jonger dan 5 jaar sterretjes te geven. Doe je dit wel, blijf er dan zeker bij staan. Let goed op dat je kind niet naar het hete deel grijpt of het tegen zijn jas laat komen. 

 

alternatieven voor vuurwerk

Wilt je kind meedoen, maar is echt vuurwerk nog te gevaarlijk? Er zijn heel veel alternatieven voor vuurwerk die ook voor jonge kinderen geschikt zijn! Wat dacht je van partypoppers of nog leuker: een partypopper pistool? Hartstikke feestelijk én 100% veilig. Zelf met zoiets simpels als bellenblaas of een lichtgevende toverstaf (of lightsaber!) voor de hele kleintjes dragen ze toch een beetje bij aan het spektakel!

Je kunt ook je eigen 'vuurwerk' maken door ballonnen te vullen met confetti en je kids deze kapot te laten prikken. Dan heb je zowel de kleurtjes én de knal van het echte vuurwerk, super leuk toch?

Hoe je het nieuwe jaar ook inluidt, het wordt vast een groot feest. Wij wensen jullie alvast een heel gezellig, gezond en gelukkig nieuw jaar!   

Redactie MiniMe.nl

Door

18 december 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.