Eerste keer naar de kapper - wat je moet weten over het haar van je kind

Wanneer ga je voor het eerst naar de kapper met je baby of peuter? En krijgt je kindje na een knipbeurt er nou echt een vollere bos voor terug? Wij zochten het voor je uit.

Natuurlijk hang het grotendeels van jouw kindje af wanneer het tijd wordt voor een kappersbezoekje. Als je baby heel lang kaal blijft, heb je natuurlijk nog weinig reden om naar de kapper te gaan. Zodra het haar van je kindje begint te groeien, ben je waarschijnlijk maar wat blij met die sluike plukken. Wanneer laat je daar nou de schaar in zetten? 

Haargroei baby

De haargroei van je kindje is genetisch bepaald. Welke kleur het heeft, hoeveel haar en hoe dik: dit zit in je DNA. Het heeft dus geen zin om haren af te knippen of te scheren in de hoop dat je er een vollere bos voor terugkomt. Geduld is het toverwoord… Is je baby nog kaal? Je bent echt niet de enige die de 1e verjaardag viert zonder een leuk kuifje of staartje. Pas rond de tweede verjaardag zijn de dunne babyharen vervangen voor volwassen haren en gaat het ergens op lijken. Gemiddeld gaan ouders voor het eerst naar de kapper als het kindje tussen de 1 en 2,5 jaar oud is. 

Peuter van 18 maanden: tijd voor de kapper? 

Ik ben met mijn dochter van anderhalf nog nooit naar de kapper geweest, wel heb ik één keer zelf voorzichtig een paar plukjes bijgepunt. Ze heeft best wat haar, ook al is het wel fijn en dun. Ik kan er wel een paardenstaartje mee maken en als ze bij haar oma is geweest, komt ze regelmatig thuis met een mooi vlechtje. Maar daarom stel ik het eerste kappersbezoek ook maar steeds uit. Straks knipt de kapper haar haar zo, dat het niet meer kan. Maar toen vertelde Sarah over haar eerste bezoek aan de kapper met Maud, bijna een maand geleden.  

Sarah: 'Ik dacht dat je met Maud's haar niet zoveel kon, het waren maar wat wilde pieken. Ik was juist blij dat het net wat begon te groeien! Maar toen we eenmaal geweest waren, dacht ik: waren we maar veel eerder gegaan! De kapper heeft er niet eens zoveel vanaf geknipt, maar er zit nu gewoon echt model in. Het ziet er veel netter uit. En ja: daardoor lijkt het gewoon toch allemaal wat meer. We zijn bij een speciale kinderkapper geweest en Maud vond het geweldig. Ze zat in een auto, had rozijntjes en kon intussen ook nog een tekenfilm kijken... wat wil een kind nog meer? 

Hoe oud was jouw kindje toen jullie voor de eerste keer naar de kapper gingen? 

Door

02 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 2 reacties geplaatst.

1 jaar geleden

Mijn dochter is gisteren geweest voor de eerste keer. Het haar groeit ongelijk en het was een grote warboel. Daar kun je echt niks mee doen. Ze is 9 maanden. Maar ik dacht het werd eens tijd om de schaar erin te zetten. Voren kwamen de plukjes tot het midden van het voorhoofd. Plukken hingen om haar oren en achter was een matje. Ik denk ja die schaar gaat erin. Ik houd het liever kort tot ze een jaar of twee is en haar echte haren te voorschijn komen en het dik is. Dan kan ik tenminste zeggen als ze naar school gaat dat ik er wat moois van maak. Nu heeft het geen zin. Het is een chaos. Ps zij heeft onder de knipbeurt geslapen. De kapper kon zich lekker uitleven.

1 jaar geleden

Mijn zoontje was bijna 11 maanden toen ik naar de kapper ging hij heb behoorlijk veel en lang haar en het zat steeds in zijn oogjes dus ik moest wel.
Ik heb gekozen voor een Turkse kapper ipv een kinderkapper, hij vond het helemaal niks maar die kapper is zo ontzettend snel dat het zo voorbij was gelukkig en nu zit zijn haar veel beter.
Zijn tweelingbroertje is nog niet naar een kapper geweest hij heeft krullen en dat valt heel anders dan het stille haar van zijn broertje.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.