6 manieren om van een slechte dag een goede dag te maken

6 manieren om van een slechte dag een goede dag te maken

Het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Deze tips helpen je van een slechte dag een goede dag te maken!

Je kunt niet altijd een goede dag hebben, was het maar mogelijk. Zeker als moeder heb je af en toe van die dagen dat je denkt: nope. Op deze manieren maak je van jouw slechte dag (of die van iemand anders) een goede dag!

1. geef complimenten

Op deze manier maak je iemand anders zijn dag een stukje beter. Wanneer je baas of partner je een compliment geeft voor iets wat je goed hebt gedaan, voel je je op zo'n slechte dag al een stukje beter. Maak deze erkenning ook openbaar. Vertel je baas of andere collega's hoe goed de stagiair die opdracht heeft uitgevoerd. Bel oma over de prachtige tekening van je kindje. Wedden dat ze de rest van de dag een glimlach op hun gezicht hebben?

2. Hang quotes op in huis

Van een inspirerende, motiverende quote kun je een enorme boost krijgen. Zoek een aantal positieve quotes op Instagram of Pinterest en hang ze op in je slaapkamer of woonkamer. Wanneer je wakker wordt, wordt je meteen geconfronteerd met positiviteit en motivatie. Een goede start van de dag!

3. plan 'fun time'

Je doet misschien al je uiterste best om tijd vrij te maken voor leuke dingen, maar onthoud dat leuke dingen niet veel tijd hoeven te kosten. Plan bijvoorbeeld elke avond een danskwartiertje in met je kinderen. Of spreek met je partner af dat jullie vanavond samen een aflevering van die toffe serie gaan kijken. Dit is de perfecte tijd om lekker je mobiel weg te leggen en tijd door te brengen met lieve mensen. Even lekker bijkomen na een drukke dag, je verdient het!

4. ga naar buiten

Frisse lucht en beweging doet een mens veel goeds, zo ook als je een slechte dag heb. Ga een rondje lopen en clear your mind. Ik knap altijd op van een korte wandeling. Beloon jezelf daarna met een lekker kopje thee of warme chocolademelk. 

5. begin de dag met een dansje

"Begin de dag met een dansje, begint de dag met een lach. Want wie vrolijk is in de ochtend, lacht de hele dag". Ken je dit rijmpje? Ik ben het hier in ieder geval helemaal mee eens. Als je 's ochtends vrolijk bent, heb je een goede basis voor de rest van de dag. Dus doe een dansje of zet vrolijke muziek op wanneer je je klaar maakt. Wedden dat je kinderen het super leuk vinden om de dag te beginnen met een dance-off?

6. Wees lief voor jezelf

Wanneer je een slechte dag hebt, heb je misschien de neiging om te blijven hangen in negativiteit. Stop daarmee. Je kan er niks aan doen dat je vandaag niet zo'n lekkere dag hebt, it happens to all of us. Wees lief voor jezelf en ga lekker in bad met een reep chocola, kijk een extra aflevering van je favoriete serie of ga lekker shoppen. Doe iets wat jij leuk vindt!

Hoe maak jij van een slechte dag een goede dag? We zijn heel benieuwd naar jouw tips!

Sanne 't Hooft

Door

21 november 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.