DIY - boomstamtafel

DIY - boomstamtafel

Gastblogster Annerie is niet bang om projectjes in huis aan te pakken. Zo creeërt ze de tofste deco hoekjes en originele eyecatchers voor in huis. Zoals deze makkelijk te maken boomstamtafel!

Ik heb een driftige passie voor interieur. Ik bedenk regelmatig nieuwe dingen (tot ergernis van mijn man) en als ik aan de poets ben moet er altijd wel iets veranderen in huis. Herkenbaar? 

Boomstamtafel project

Toen mijn schoonvader weer hout kocht voor de kachel reserveerde ik bij hem deze mooie stam. Na een paar maanden drogen (en dus láng wachten, wat heel irritant is als je wat leuks bedenkt!) kon ik dan eindelijk aan de slag. Nou ja... nadat mijn man hem met veel plezier had opgehaald en even van de auto naar de tuin tilde. (Lees: zich er een breuk aan tilde want dat ding is super zwaar!)

Werkwijze

Als eerste heb ik de boomstam met een borstel een paar keer goed schoon gemaakt. Daarna met een schuurpapiertje opgeschuurd en de lossen stukken schors verwijderd. Omdat ik niet een boomstam wilde zoals iedereen die heeft, heb ik de schors laten zitten en met Histor Hoogglanslak wit geschilderd. Gewoon lekker dik erop smeren! Na 2 lagen vond ik het perfect. Mooi wit, en er doorheen zie je de kleur van de schors nog. 

Door er grote stoere wielen onder te maken is hij ook nog is ideaal in gebruik. En de rode details bij de wielen vind ik erg tof! Ik moet zeggen dat ik erg blij ben met het resultaat.

Nu kan ik natuurlijk niet wachten om met mijn volgende projectje te starten! 'Project trapleuning', een projectje waar mijn man nog helemaal niet blij mee is. Maar hé... je moet soms wat proberen toch? 

Annerie Bredewold

Door

13 november 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.