3 tips om nog gelukkiger te worden

We willen allemaal happy en gelukkig zijn. Deze 3 tips helpen je gelukkiger te worden!

Het leven is niet altijd rozegeur en maneschijn. En het is hartstikke normaal dat je niet altijd super blij en gelukkig bent, wie is dat wel? Wij hebben een aantal tips gevonden die je gelukkiger maken. En die willen we graag met jullie delen!

Zet de situatie in een nieuw kader

Wanneer je relatie uit gaat of je je baan verliest neigen mensen zich te richten op het negatieve. Dat is een logische reactie, maar hierdoor ga je je alleen maar rotter voelen. Probeer deze vervelende situatie in een nieuw kader te zetten zodat je de positieve kant of in ieder geval potentie voor iets positiefs ziet. 

Bijvoorbeeld: wanneer je wordt ontslagen biedt dit je een kans om een baan te zoeken waarbij je jezelf beter kunt ontwikkelen, tijd door te brengen met je familie of een carrièreswitch te maken. Als je een working mom bent die zich schuldig voelt omdat je niet veel thuis bent, bedenk dan dat dit betekent dat je geniet van je werk en je je kids meegeeft dat werken belangrijk is en dit met kinderen zeker te combineren valt. You go girl!

Het is heel cliché, maar er zit altijd een positieve kant aan een situatie. Probeer deze te vinden!

 

Contact met mensen waarvan je houdt

Gelukkige mensen hebben veel contact met mensen van wie ze houden. Wanneer het leven heel erg mee zit of juist tegen zoeken ze steun bij hun partner, vrienden en directe familie. Verdriet delen helpt bij het verwerken en geluk delen versterkt de blijdschap. 

Deze tip is heel simpel: besteed tijd met mensen van wie je houdt. Dit verandert niet de vervelende situatie waarin je zit, maar het zal je zeker opvrolijken waardoor je een beter humeur krijgt. Een beter humeur equals een positievere mindset waarmee jij je uit die rot situatie gaat werken. You got this!

 

Wees dankbaar

Deze tip is mij het meest bijgebleven. De Amerikaanse Brené Brown, onderzoeker en spreker bij Ted Talk, onderzoekt geluk. Tijdens een onderzoek naar geluk ontdekte ze een belangrijk verschil tussen gelukkige en niet gelukkige mensen: gelukkige mensen zijn dankbaar voor wat ze hebben. Het maakt niet uit wat je hebt, zolang je er maar dankbaar voor bent.

"For it is not joy that makes us grateful; it is gratitude that makes us joyful.“
- Brené Brown

Dankbare mensen focussen zich meer op hun sterktes, zetten automatisch problemen en vervelende situaties in een nieuw kader en hebben regelmatig contact met anderen. Hierdoor zijn ze minder gestresst, meer hoopvol en is de kans minder groot dat ze angstig of depressief zijn. 

 

Wanneer je struggelt met dankbaarheid, maak dan een lijstje van 10 dingen waar je oprecht dankbaar voor bent. Deze dingen kunnen het dak boven je hoofd of eten op je bord zijn, maar probeer ook een paar van je eigen sterke punten op te schrijven. Because you rock!

Depressie na de bevalling

Merk je dat je toch wel erg vaak neerslachtig en in de put zit? Veel vrouwen zijn na een bevalling vatbaar voor een postpartum depressie. Dat komt veel vaker voor dan je denkt, en het is ook niets om je voor te schamen. Trek op tijd aan de bel en wees niet bang om hulp te vragen. You got this!

Wat vind jij van deze tips? En heb je zelf nog tips om gelukkig te zijn? Laat het ons weten!

Door

02 oktober 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.