Cool mom | Marleen Rameckers

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week spreken we Marleen, moeder van vier kids en eigenaresse van Snoozebaby.

Marleen Rameckers (40) en haar man Sjoerd hebben vier kids. Twee jongens, Zino van 12 en Vince van 2, en twee meisjes, Indi van 11, Guilla van 9. Daarnaast runnen ze het merk Snoozebaby waarvoor ze vaak trips maken naar Polen, China, Taiwan en Korea. Crazy right? Wij vroegen haar hoe ze werk en privé balanceert.

Heeft het moederschap je veranderd of niet?

Ouderschap heeft mij zeker veranderd, ik ben veel efficiënter geworden in het indelen van mijn tijd. Als iets onnodig veel tijd kost, dan haak ik eerder af. Verder is de afweging vaak hoeveel tijd besteed je aan werk en kids, vaak ten koste van mijn me-time. Na 11 jaar ondernemerschap en iets grotere kindjes probeer ik de work-life balance weer wat meer op orde te krijgen. We hebben sinds 1,5 jaar een au-pair in huis en dit zorgt dat ik weer wat vaker lekker uit eten ga of kan sporten. Gezond oud worden is namelijk ook heel belangrijk!


Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je?

Wat ik het allerleukste vind aan mijn leven is dat geen enkele dag hetzelfde is. Ons kantoor is tegenover ons huis. We hebben geen reistijd en soms bepalen Sjoerd en ik pas op de fiets wie de kids brengt en wie alvast naar kantoor gaat. Andere mensen kunnen dit wellicht als heel chaotisch zien, voor ons werkt het heel goed. Op kantoor gaat een dag ook altijd anders dan gepland. Zonder de ouders zou dit zeker niet lukken, zij springen vaak bij alle onregelmatigheden in. Omdat ik de zaak samen met mijn man heb, geeft dit soms druk op kantoor als wij op reis zijn voor zaken of vakantie. Nu het team vergroot is naar 8 mensen, geeft ook dat meer lucht om niet altijd fysiek aanwezig te zijn, maar ook inspiratie op andere plekken op te doen of eens rustig te fietsen en na te denken over waar we op de lange termijn met Snoozebaby naartoe willen.

"De dynamiek geeft mij veel energie. En omdat de markt weer aantrekt, wordt ons harde werken ook beloond!"

Ik probeer nu al sinds een jaar of twee producten te ontwikkelen die het leven van ouders veel gemakkelijker maakt. Deze items moeten altijd binnen de kernwaarden zintuiglijk, dromerig, kwalitatief en ontspannen vallen. Eén van deze items gaat bijna van de pers rollen: een draagzak die vanaf new born tot 9 maanden gebruikt kan worden. Na 11 jaar Snoozebaby is dit het tofste project tot nu toe. Hier valt namelijk alles samen en kan ik het hele traject van A tot Z doen.

 

Hoe regel jij het om te doen wat je doet, qua werk, familie en sociaal leven?

Een eigen bedrijf geeft veel druk, maar ook flexibiliteit. Als ik een 10-minuten gesprek heb op school, kan ik dat gedurende de dag makkelijker plannen. Daarbij moet ik opmerken dat we in een drie-hoek zitten van school, huis en werk – alles op 5 minuten fietsafstand, dat helpt ook ;).

Natuurlijk blijft het soms een puzzel, zeker ook als ik zelf wil sporten of als mijn man aan het boksen is. Vaak zit er niks anders op dan ook ’s avonds nog even achter de computer te kruipen. Zolang ik blijf focussen op wat moet gebeuren, gaat het goed. Mijn ouders staan ook altijd klaar om de kids op te vangen als we naar Azië reizen of naar een beurs moeten.

Heb je hiervoor nog praktische tips?

Jazeker, een au-pair! Maar ook nee zeggen tegen bepaalde activiteiten of uitnodigingen. Ik kan niet alles en ook niet overal tegelijk zijn.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Tijd hebben om één op één te zitten met die kids. Tijd maken om iets met z’n allen te doen vind ik ook heel belangrijk. Dat lukt eigenlijk alleen op zondag omdat de zaterdag vol zit met sport wedstrijden.

Wat is jouw ultieme tip om je naast “moeder” ook “vrouw” te voelen?

Zo vaak als mogelijk met je man weg. En tijd voor jezelf plannen om naar de kapper te gaan, te sporten en so on.

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit ...

De hele tijd waarschuwen, daar betrap ik mezelf vaak op... ‘Doe voorzichtig, let je goed op?’ Nu ik dat besef let ik er op, want ik wil dat mijn kinderen ook zelfstandig door het leven kunnen gaan en hun eigen beslissingen moeten nemen (en daar de consequenties van aanvaarden). Ze ontwikkelen zich toch tot wat ze willen, ik probeer alleen een zo fijn mogelijk plek te creëren waarin ze lekker voelen en kunnen ontplooien.

Wat inspireert jou?

Mensen die altijd vrolijk en optimistisch zijn en blijven, ondanks tegenslag of een overvolle agenda. Ook mensen die naar alledaagse producten kunnen kijken en dan met een heel andere oplossing kunnen komen, vind ik heel interessant.

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Niet altijd alles serieus nemen en dingen los laten. Een cliché maar wel waar: je huis altijd opgeruimd hebben. Let it go! Je kunt niet de hele dag over de schouders van je kinderen (of man) meekijken.

Welke moms vind jij zelf cool? Welke mom verdient volgens jou wel eens een spotlight in cool moms?

Victoria Koblenko, omdat ze lief en grappig is maar ook overal de humor van in blijft zien (ondanks dat ze druk moet zijn). Ook kijk ik met veel bewondering naar Simone van LaDress, zo’n mooi merk neerzetten in een overvolle markt vind ik persoonlijk heel knap.

Wil je meer zien van deze toffe mom en haar bedrijf Snoozebaby? Volg dan als @snoozebaby op Instagram!

Door

03 oktober 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.