Cool Mom | Simone van Trojen

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week spreken we business mom Simone van Trojen van het label LaDress.

Simone van Trojen richtte tien jaar geleden het label LaDress op en verovert met haar prachtige jurken de wereld. Onlangs opende ze de eerste eigen winkel in Amsterdam. Simone heeft met haar man Bart twee kinderen: Beau (12 jaar) en Lise (11 jaar). Wij willen het geheim wel weten achter al die ambitie, en dus leggen we haar graag onze Cool Mom vragen voor. 

Hoe vind jij de balans tussen werk, gezin en sociaal leven?

Werk, gezin en mijn sociale leven gaan vloeiend in elkaar over. Het vormt een geheel. Als ondernemer sta ik altijd aan, ook 's avonds, in het weekend en tijdens reizen. Ik betrek mijn gezin daarom heel erg bij het bedrijf. Ze begrijpen mijn verantwoordelijkheidsgevoel en vinden het erg leuk wat ik doe.

Wat vind jij belangrijk binnen jouw gezin?

Bart en ik proberen onze kinderen mee te geven dat ze goed zijn zoals ze zijn, dat ze trots op zichzelf mogen zijn. Een boodschap die ik ook met LaDress en LaDress Girls uit wil dragen. Daarnaast vind ik samen eindeloos de slappe lach hebben en genieten van de free pleasures of life heel waardevol.

"Niets fijner dan met z'n vieren tijd doorbrengen"

Ik vind het heerlijk om lekker knus tegen elkaar aan te kruipen en Modern Family te kijken, na een dagje winkelen oesters eten met mijn dochter Lise of op de Veluwe wilde herten en zwijnen spotten met mijn zoon Beau. We kunnen ook intens genieten van een mooie zonsondergang. 

Je straalt op en top vrouwelijkheid uit. Wat zijn jouw tips om je niet alleen moeder maar ook een mooie vrouw te voelen?

Het perfecte jurkje is mijn metafoor voor empowerment. Als je er goed uitziet, voel je je zekerder. Een positief zelfbeeld laat je stralen en geeft het zelfvertrouwen en de kracht om je hart te volgen en dromen waar te maken. Trends interesseren me niet zo, maar ik investeer wel graag in een duurzame garderobe met tijdloze stukken. Omdat ik een verzorgd uiterlijk belangrijk vind ga ik regelmatig naar de kapper en laat ik mijn nagels bijhouden.

Welke moms vind jij zelf cool?

Ik bewonder moms die hun hart volgen en dromen waarmaken. Het maakt niet uit wat je doet, zolang dat maar hetgeen is wat jou gelukkig maakt.  

 

Wat inspireert jou?

Alle vrouwen om me heen inspireren me. Mijn dochter en moeder, vriendinnen, het team waarmee ik werk. Maar ook stijliconen van toen en nu, zoals Brigitte Bardot en Kate Moss. Een combinatie van rock en romance vind ik heel inspirerend. 

"Er zullen altijd ups en downs zijn, maar geniet zoveel mogelijk van het leven. Omarm het."

Heb je tips/adviezen voor andere moms?

Er zullen altijd ups and downs zijn, maar mijn gezin, familie en vrienden, lezen, de natuur en mijn werk maken iedere dag weer tot een feestje. Mijn advies aan andere moeders; omarm het leven en probeer zoveel mogelijk te genieten. 

Welke moms vind jij cool?

Ik vind Nicolette van Dam een echte cool mom. Ze is prachtig en ik ben heel benieuwd hoe zij alles combineert.

Meer inspiratie? Bij de Instagramfeed van LaDress kun je even heerlijk wegdromen en jezelf op een Mediterrane vakantie wanen...

Door

26 juni 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.