Cool Mom | Marlijne Willemsen

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week spreken we Marlijne, moeder van kanjer Loet (1) die veel te vroeg geboren werd.

Marlijne Willemsen (30) vormt een gezinnetje met haar man Patrick en haar dochtertje Loet (1). Deze kleine kanjer was te vroeg geboren, maar liet zich niet kennen!  Wij praten met Marlijne om haar te vragen hoe ze is omgegaan met deze situatie en hoe hun leven er nu uitziet.


Heeft het moederschap jou veranderd?

Eerlijk gezegd denk ik niet dat het moederschap mij als persoon echt veranderd heeft. Ik ben nog steeds dezelfde Marlijne als voorheen, al is mijn leven natuurlijk wel heel anders, maar ik vind het heerlijk zo! Dat ik mama heb mogen worden van Loet is by far het leukste dat me ooit overkomen is en daar ben ik nog iedere dag dankbaar voor! 

Carrière en gezelligheid vind ik ook nog steeds belangrijk, maar er gaat niets boven genieten met Patrick en Loet! Ik denk dat het een het ander niet uit hoeft te sluiten. Je kunt én een goede mama zijn én carrière maken én daarnaast je vriendschappen onderhouden. Al is het natuurlijk wel zo dat Loet altijd op nummer 1 zal staan en voor alles gaat!

Je hebt een heftige tijd meegemaakt, en je kleintje is een echte vechter. Kan je daar nog iets over vertellen?

Vanaf de 2e helft van mijn zwangerschap zijn Patrick en ik in een soort rollercoaster terecht gekomen waarin de mooiste momenten ooit zich afwisselden met hele heftige gebeurtenissen. De laatste weken heb ik in het ziekenhuis doorgebracht tot ik uiteindelijk zo ziek werd van mijn zwangerschapsvergiftiging dat het niet langer veilig was om de baby in mijn buik te laten. We wisten dat ons kindje een groeiachterstand had omdat mijn placenta niet helemaal goed meer werkte, maar het doel was toch de zwangerschap nog zo lang mogelijk te rekken. En Loet bleek een echte vechter, want hoewel ik steeds zieker werd bleef zij het op alle testen super goed doen! We noemden haar toen al onze Little Fighter en dat is altijd zo gebleven. Bij geboorte woog ze slechts 1610 gram, maar ze had zoveel kracht dat ze niet aan de beademing hoefde.

"De kinderarts vertelde ons dat ze uitzonderlijk alert was. Ze heeft het niet goed gehad in mijn buik. Daardoor heeft ze geleerd te vechten voor wat ze nodig had."

Met mij ging het ondertussen minder goed. Het was een heftige tijd en ik heb maanden lang heel erg veel pijn gehad en hoofdzakelijk plat gelegen, maar dat heeft me er nooit van weerhouden om ontzettend te genieten van Loet. Ik was, en ben nog steeds, apetrots op hoe goed zij het doet! Wat een kanjer!

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je?

Het afgelopen jaar heeft mijn leven er totaal anders uitgezien dan verwacht, omdat mijn herstel door complicaties na de keizersnede en een 2e operatie erg lang geduurd heeft. Het was niet altijd makkelijk, maar het feit dat Loet er was en dat we zoveel samen konden zijn gaf mij natuurlijk wel ontzettend veel voldoening. Aan het vele thuiszitten en liggen moest ik wel ontzettend wennen, ik was een fulltime drukke baan gewend en zat nu ineens thuis en lichamelijk ging het nog niet echt goed.

"Toen ik na een paar maanden echt in staat was om zelf met haar te wandelen, zelf voor haar te zorgen was dat voor mij zó speciaal!"

Niets doen is niet mijn ding en bovendien was ik vastberaden om de heftige gebeurtenissen rondom de geboorte van onze kanjer om te zetten in iets positiefs. Voor de stichting Earlybirds Fotografie schreef ik ons verhaal voor hun website voor een reportage. Het schrijven deed me goed en op basis van het verhaal wat ik voor de Earlybirds schreef, mocht ik aan de slag als gastblogger voor MAMA to the max.

Om mijn verhalen te ondersteunen ben ik toen ook begonnen met @love.laugh.loet op Instagram, voor mij een manier om mijn interesse voor fotografie te combineren met een dagboek van een hele bijzondere periode uit mijn leven. Inmiddels ben ik weer begonnen met werken en zodoende kwam de volgende uitdaging op mijn pad: het moederschap combineren met mijn carrière. Het belangrijkste: in alle dingen die ik doe probeer ik altijd maximaal te genieten van het leven!

 

Hoe regel jij het om te doen wat je doet? Heb je hiervoor nog praktische tips?

Als ik een ding geleerd heb het afgelopen jaar is dat het echt heel goed is om hulp te aanvaarden. Voorheen wilde ik altijd alles zelf doen, maar in zo'n situatie merk je dat je alleen jezelf er mee hebt als je geen hulp aanvaard. 

Ik heb in het afgelopen jaar heel vaak de vraag gekregen hoe het kwam dat ik ondanks alles toch altijd positief ben gebleven en zo ben blijven genieten van alles. Nu is dat met zo'n fantastische baby niet zo moeilijk, maar het is soms natuurlijk ook wel eens pittig geweest. Toch kijk ik met name terug op een bijzondere periode waarin ik genoot van mijn eerste kennismaking met het moederschap.

Wat is jouw ultieme tip om je naast “moeder” ook “vrouw” te voelen?

Vanaf de dag dat je er achter komt dat je zwanger bent, voel je jezelf natuurlijk voor eens en altijd moeder, en dat ben je ook, maar dat wil niet zeggen dat je vanaf dat moment alleen nog maar mama bent. In tegendeel!

"Het is natuurlijk super belangrijk om ook gewoon de vrouw te blijven waar je man ooit verliefd op werd, of de vriendin te blijven waar je vrienden altijd zo'n lol mee hadden."

Ik vind het belangrijk dat je ook af en toe dingen zonder je baby doet. We regelen af en toe een oppas om lekker samen uit eten te gaan, een festival mee te pakken of met vrienden gezellig een dagje weg te gaan. Ook hebben mijn man en ik afgesproken om 1x per jaar met z'n tweeën een weekendje weg te gaan. Al is het natuurlijk wel zo dat de dingen nóg leuker zijn als Loet er wel bij is, want het is zo'n heerlijke meid! En op kantoor ben ik niet de mama van Loet, maar gewoon Marlijne die haar baan zo goed mogelijk wil uitvoeren.

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit …

Eerlijk gezegd zijn er nog geen dingen gebeurd die we gedaan hebben waarvan we gezegd hadden dat we dat nooit zouden doen. Maar Loet is ook pas 1 jaar, dus wat niet is gaat ongetwijfeld nog komen als ze wat ouder is!

Wat inspireert jou?

Heb je even? Er zijn zoveel mensen die me op verschillende aspecten inspireren! Loet met haar altijd vrolijke glimlach, Patrick die met zoveel liefde voor zijn meisjes zorgt, mijn moeder en vriendinnetjes die hun dromen waarmaken. Mensen met doorzettingsvermogen en een positieve instelling, daar heb ik veel respect voor.

Wat zijn  je tips/adviezen voor andere moms?

Probeer minstens iedere dag iets te doen wat je blij maakt en geniet er dan ook echt bewust van! Zet tegenover de dingen waar je tegen opziet iets waar je van geniet. Nog even lekker 10 minuten kroelen met je baby in bed hoewel je er eigenlijk al uit moet, 's avonds gezellig een wijntje drinken met je man, lekker friet halen hoewel je eigenlijk die dag iets gezonds zou gaan eten... you name it! En nog één ding: geniet echt iedere dag van je kindje want het gaat zó snel!

Welke moms vind jij zelf cool? Welke mom verdient volgens jou wel eens een spotlight in cool moms?

Ik denk dat er in iedere moeder een cool mom verscholen zit, want uiteindelijk probeert iedere moeder toch het beste te doen voor haar kind(eren) en dat vind ik cool! Maar in het bijzonder de mama's die te maken hebben met zieke kindjes. Dat lijkt me zó ontzettend moeilijk, ik heb daar enorm veel respect voor!

 

Wil je meer zien van deze sterke mom en vechter Loet? Volg haar als @love.laugh.loet op Instagram!

 

Door

05 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 2 reacties geplaatst.

3 jaar geleden

200% cool mom!! Ontzettend trots op hoe je het gedaan hebt allemaal en hoe je het nog steeds doet! Super leuk stukje om te lezen! Love you!! Dikke kus!

3 jaar geleden

Inderdaad een cool mom !! Mooi geschreven en met de foto's erbij maakt het een mooi artikel !! Ontzettend trots ben ik op Marlijne hoe ze het allemaal heeft gedaan in de moeilijke periode tijdens de zwangerschap en na de geboorte van Loet ! Ze is echt een kanjer !! Als oma kan ik ontzettend genieten van mijn 8 kleinkinderen en Loet is het jongste en dan toch weer zo bijzonder zo'n kleintje !! Liefs mama

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.