Earlybirds fotografie

Earlybirds fotografie

Is je kindje te vroeg geboren? Een professionele fotoreportage kan dan een bijzonder moment zijn in deze hectische periode.

Alle ouders kijken uit naar de komst van hun kindje, maar als je kleine te vroeg geboren wordt moet je je verwachtingen ineens bijstellen. Je kindje moet continue in de gaten gehouden worden en jij bent weken en soms zelfs maanden van en naar het ziekenhuis  aan het reizen. In deze hectische periode vergeet je dan vaak om foto's te maken. 

Je kleine moet aansterken en groeien, dat is het belangrijkste. De rest gaat eigenlijk helemaal langs je heen. Eerst moet je kindje zelf kunnen ademen, eten en drinken, daarna komen de foto's wel. Toch hoor je vaak dat ouders achteraf gezien graag meer foto's hadden willen hebben van deze spannende tijd. Stichting Earlybirds maakt belangeloos foto's van te vroeg geboren baby's in Nederland en België zodat ouders later een herinnering hebben om naar terug te kijken. 

Stichting Earlybirds

De filosofie van de stichting is dat iedere ouder een herinnering heeft aan de beginperiode van het leven van hun kindje, ook als dat in het ziekenhuis is. De fotografen die zijn aangesloten bij Earlybirds komen daarom na de geboorte van de kinderen langs om een serie foto's te maken. Met alle zorg, liefde en respect zal je kleine gefotografeerd worden.

in het ziekenhuis

De fotografen zijn gespecialiseerd in het fotograferen van te vroeg geboren kinderen in een ziekenhuis. Zij zorgen ervoor dat je, als je de foto's weer terugkijkt, precies kan zien hoe het was in die periode. Voorbeelden van foto's van een fotoserie in het ziekenhuis zie je in dit artikel (foto's zijn gemaakt door Eline Visscher).

Hoe werkt earlybirds?

De reportage zal gewoon plaatsvinden tijdens het normale ritueel dat jullie iedere dag hebben. Dus als je normaal gesproken je kleine even in je armen houdt om te voeden of in bad doet, dan doe je dat nu ook. De gezondheid van je baby staat voorop, dus je hoeft niet te poseren. De fotograaf zal jouw ritueel gewoon volgen en vanuit verschillende hoeken vastleggen. Uiteindelijk krijg je een selectie van minimaal 20 en maximaal 50 foto's in hoge resolutie. 

Aanmelden

Is jouw kindje te vroeg geboren en wil je graag gebruik maken van een fotograaf van Earlybirds? Stuur dan een mailtje via de website van Earlybirds. Alle baby's die tussen de 24 en 36 weken geboren zijn en die zeker weten minimaal drie weken in het ziekenhuis zullen liggen komen in aanmerking voor een reportage. 

Steun Earlybirds 

Wil je Earlybirds graag helpen? Op Facebook houdt de stichting wekelijks een veiling met allemaal leuke items die zijn gedoneerd. De opbrengst is volledig voor de stichting. Daarnaast kan je natuurlijk altijd een donatie doen.

Fotograaf aanmelden

Ben je of ken je een fotograaf die graag mee zou willen doen? Je kan je aanmelden als vrijwilliger voor de stichting via earlybirdsfotografie.

Voor meer informatie en een overzicht van alle fotografen verwijzen we je graag door naar earlybirdsfotografie. Heb jij ervaring met Earlybirds? 

Daisy van Schaijik

Door

12 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.