Zó krijg jij meer geduld als moeder (we all need it)

Zó krijg jij meer geduld als moeder (we all need it)

Je bent echt gek op je kids, maar soms drijven ze je tot de rand van de waanzin. No worries, je bent niet alleen. Met deze tips blijf jij voortaan rustig als je kind een monsterbui heeft!

Een korte nacht, een lange werkdag, je kinderen die ruzie maken, lastminute boodschappen doen met een peuter die alleen maar chocolade wil eten... Ah, the glamourous momlife! Verlies jij als moeder ook wel eens je geduld? It happens to all of us, maar het blijft een naar gevoel dat we natuurlijk liever zouden vermijden. Misschien heb jij iets aan deze tips?

 

Waar komt je irritatie vandaan

Op het moment dat je je geduld aan het verliezen bent met je kleintje, vraag jezelf af: "waar ben ik écht geïrriteerd over?". Misschien had je een slechte dag op het werk, heeft je lief alweer het verkeerde toiletpapier gekocht of zit die woordenwisseling met je schoonmoeder je niet lekker, en ben je dat onterecht aan het afrekenen op je kids. Niet helemaal eerlijk, maar als je je hier bewust van bent, ben je al een heel eind met het terugwinnen van je geduld. 

Neem een mini time out

We doen dit met onze kleintjes als zij zichzelf niet meer helemaal in de hand hebben, dus waarom niet voor onszelf? Als de situatie het toe laat, neem dan even een mini time out voor jezelf. Tel tot 10, adem een paar keer diep in en uit, draai je heel even om... Soms zijn die paar seconden nét wat je nodig hebt om er weer tegenaan te kunnen.

Denk aan constructieve oplossingen

Gaat je geduld verliezen zorgen dat je je doel bereikt? Soms leidt het alleen maar tot een guilty mom, een kind dat nóg meer van streek is en een situatie die geen haar beter is dan 5 seconden geleden. Als dat het geval is, probeer dan alvast vooruit te denken in andere oplossingen die wél gaan helpen. Zitten je kinderen te jengelen op de achterbank van de auto en schiet het verkeer niet op? Parkeer de auto een kwartiertje aan een tankstation, laat ze wat lekkers te drinken uitkiezen en kom zelf weer even tot rust. Daar heb je veel meer aan dan dat je ongeduldig en geïrriteerd al rijdend met 1 hand je kinderen tot de orde probeert te roepen!

Trek je minder aan van wat anderen denken

Als je op het punt staat je geduld te verliezen in het openbaar helpt het niet dat je omringd bent door mensen die je staan aan te staren en te judgen. Nou, laat ze lekker doen en laat je niet van de kaart brengen door eventuele omstanders! Rustig blijven en voet bij stuk houden, you got this.

Neem tijd voor jezelf

Als moeders rennen we onszelf vaak voorbij. Als je merkt dat je irritatiedrempel laag is en je vaak snel je geduld verliest, is dat misschien een teken dat de stress teveel van je aan het vergen is. Vergeet niet om af en toe tijd voor jezelf te nemen zodat je ook de druk eens van je af kan laten glijden. Wedden dat daarna ook minder snel je geduld op raakt?

Laat dingen los

Je kan je wel over alles gaan opwinden, maar probeer sommige dingen ook eens los te laten. So what dat je kindje vanavond een keertje geen groenten eet, of met een te kleine pyama wil slapen of zijn supermancape aan wil voor dat familiefeestje. Sommige dingen zijn het gevecht niet waard, dus no stress.

 

 

TOCH JE GEDULD VERLOREN?

It happens to all of us. Echt waar. Achteraf voel je je er kut over, maar blijf er ook niet te lang in hangen. Shit happens, volgende keer gaat het vast beter! 

Marianne Nykjaer

Door

13 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.