Kidsproof deco item: hangende planten

Prachtig, een huis met veel planten. Maar als je een minime met grijpgrage handjes hebt rondlopen, is het niet zo handig. De oplossing? Hangplanten!

Ik vergaap mij op Instagram altijd aan die prachtige interieurs met veel planten. Dat wil ik ook! Maar als je een enthousiast kleintje hebt rondlopen is dat natuurlijk niet echt handig. Gelukkig is er nu een nieuwe trend in planten die ook nog eens erg momfriendly en kidsproof is: hangplanten. Laat je inspireren!

5 leuke manieren om een hangplant in je interieur te hebben

Musthave: doorzichtige plantenpotjes. Hang er meerdere naast elkaar op voor een tof effect! Je kan ze vullen met water en de plantjes laten kiemen, maar ook met potgrond staat het superleuk.

Vroeger kon ik uren bezig zijn met macramé armbandjes maken, nu kan ik die skills inzetten voor een mooie macramé plantenhanger (of 'm gewoon kant en klaar kopen natuurlijk #tijdsgebrek).

Canvas tasjes die je met een strook leer kan opknopen? Briljant! Move over kruidenrekje, dit wil ik voortaan in m'n keuken voor mijn verse basilicum en rozemarijn.

Wow, dit is gaaf! Die vetplantjes zijn trouwens ook supervet (ja hoor, pun intended). Vast ook mooi met een bronzen of lichtgrijze dip.

Van deze leuke plantenhanger krijg ik spontaan zin om naar een doe-het-zelf-zaak te gaan. Wat een te gekke, originele en makkelijke manier om een plantje op te hangen, vind je niet?

Ook zin gekregen om zo'n leuke plant te shoppen? Hangplanten en de bijhorende ophangsystemen vind je bij een bloemenwinkel of tuincentrum, maar je kan natuurlijk ook zelf aan het knutselen of vlechten slaan. Good luck!

Door

23 juni 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.