Cool Dad | Edward Ouwerkerk

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert, maar deze week vragen we Cool DAD Edward Ouwerkerk de hemd van het lijf.

Komend weekend is het vaderdag, dus daarom vonden wij het de hoogste tijd om eens een stoere vader aan het woord te laten. Edward heeft met zijn vriendin Maerle twee kids, Valentijn (3) en Phileine (1) én samen runnen zij het kinderkledingmerk Maed for Mini. Daarnaast werkt hij als freelance grafisch designer. 

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn leven? Hectisch en uitdagend. Maerle en ik zijn allebei eigen ondernemer en proberen naast ons gezin ook een winstgevend bedrijf op te zetten. Maed for mini ben ik samen met mijn vriendin gestart in 2014 en begint nu echt naamsbekendheid te krijgen. Dat is heel leuk om te zien. Maed for mini is een sustainable kinderkledinglabel voor kids van 0-3 jaar. We ontwerpen alles zelf en daarom is het zo persoonlijk. Al moet ik wel zeggen dat de drijvende kracht achter maed for mini mijn vriendin Maerle is. Zij verzint bijna alle concepten en heeft recent haar baan opgezegd om zich helemaal op ons label te kunnen focussen.

Heeft het ouderschap je veranderd of niet? En hoe?

Het ouderschap heeft mij zeker veranderd. Volgens mij ben ik rustiger geworden. Het heeft mij ook onzekerder gemaakt. Ik vind het ouderschap een spiegel. Het confronteert je met je eigen gedrag.

Hoe vind jij de balans tussen werk, familie en sociaal leven? Heb je hiervoor nog praktische tips?

Dat is soms echt wel een uitdaging en vooral heel veel plannen en multitasken. Helaas zijn er altijd wel periodes waarin dit minder soepel gaat. Als eigen ondernemer werk je niet van 9 tot 5. Dat heeft zijn voordelen zoals vaak 's ochtends rustig kunnen starten met de kinderen, maar het kan ook een valkuil zijn. Ik vind het bijvoorbeeld erg moeilijk om mn werk los te laten en echt een vrije dag of vakantie te nemen. Tijd samen met Maerle vind ik ook erg belangrijk, dus af en toe de kinderen een nacht uit logeren om samen wat leuks te doen is heel erg fijn. Je merkt dat dat je weer dichter tot elkaar komt en kunt ook gewoon even een nacht doorslapen, heerlijk! Onze kinderen zijn geweldig, maar ze gaan graag laat slapen en het liefst heel vroeg weer op, haha.

"Je moet niet teveel willen en van jezelf vragen"

Om toch een beetje sociaal leven te houden proberen we een keer per week af te spreken met vrienden en/of familie. En soms komen we daar niet eens aan toe. Dat zou ik ook als tip mee willen geven. Wil niet teveel, en vraag niet teveel van jezelf en je (jonge)gezin. Uiteindelijk gaat dat je opbreken. Vooral de eerste jaren met kinderen zijn gewoon heel druk en is er minder ruimte voor andere dingen.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin? 

Uiteindelijk is vertrouwen, rust en regelmaat en kunnen genieten van kleine dingen het belangrijkste voor een gezin. Dat proberen wij ze ook zoveel mogelijk mee te geven, ondanks ons drukke leven. Elk weekend doen we wel iets leuks met het gezin. Dat hoeft niet altijd iets heel bijzonders te zijn. Voor kinderen maakt het namelijk niet zoveel uit of ze nou naar de Efteling gaan of lekker in een speeltuin kunnen rondrennen.

"Als de kids straks wat ouder zijn, willen we graag mooie reizen met ze gaan maken"

We merken dat ze het nu vooral heel fijn vinden om dingen met z'n vieren te doen. Soms gaan we gewoon lekker stuk fietsen en ergens een ijsje eten of beetje rondhangen en spelen in het Vondelpark. Als ze straks ouder zijn willen we wel heel graag mooie reizen met ze gaan maken.

Wat doe jij om je niet alleen 'vader' maar ook ook 'man' te voelen?

Ik hoef mij niet perse man te voelen maar ik vind sporten wel erg belangrijk. Ik doe 1 à 2 keer per week karate. Verder vind ik het leuk om af en toe een concert of motorevent te bezoeken met vrienden. Klassieke auto's en motoren zijn een van de dingen die mij heel erg interesseren.

Voor ik vader werd zei ik altijd dat...

Ik nooit zou zeggen: ' ik tel tot 3, en dan...', maar dat doe ik nu dus wel. Minimaal 20 keer per dag.

Wat inspireert jou?

Mensen die op een positieve manier in het leven staan. Mensen waar je van kunt leren.

Wat zijn je tips/adviezen voor andere vaders?

Wees jezelf en wees niet bang om het fout te doen. Luister naar je kinderen en niet naar je eigen angsten.

Welke vaders vind jij zelf cool?

Ik vind Arie Boomsma een coole vader!

Wil je meer zien van Edward of het toffe label Maed for Mini? Wij worden erg blij van hun Instagramfeed met een leuke mix van familiekiekjes en de mooiste Maed for Mini items.

Door

16 juni 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.