De leukste baby verhaaltjes voor het slapen gaan

Een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan kun je al doen als je baby nog maar een paar weken oud is. Dit zijn de leukste voorleesboekjes!

Natuurlijk begrijpt een baby van een paar weken oud nog helemaal niets van voorlezen. Jij vraagt je misschien af wat je staat te kletsen zonder dat er iemand echt luistert. Maar je kindje vindt het zeker fijn om jouw stem te horen en je kunt zo een leuk ritueel voor het slapen gaan ontwikkelen. Dit zijn leuke verhaaltjes voor het slapen gaan voor baby's en dreumissen!

1. Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Over een klein konijn dat naar bed moet. Maar eerst moet zijn kussen worden opgeschud en ook het licht moet nog uit. Jouw kleintje kan helpen door in de handen te klappen en kusjes te geven. Leuk en interactief! Een leuk boekje van uitgeverij Gottmer. 

2. Konijn wil slapen

Een flapjesboek over een konijn. Een kort, lief verhaaltje in rijmvorm. Zou het 'm lukken? 

3. Nijntje

Vader en moeder Pluis krijgen een babykonijntje: Nijntje. Alle dieren komen kijken, tot het tijd is om te gaan slapen. Nijntje doet het altijd goed bij de kleintjes!

4. Raad eens hoeveel ik van je hou

De haasjes Hazeltje en Grote Haas houden heel veel van elkaar en proberen op allerlei grappige manieren duidelijk te maken hoéveel dat wel niet is. Een klassieker

5. Welterusten Dikkie Dik

Dikkie Dik is moe, maar ziet en hoort steeds van alles waar hij heel nieuwsgierig van wordt. Je kunt dit boek personaliseren, zodat jouw kindje ook een rol speelt in het verhaal!

6. Woezel en Pip, slaap lekker

Bedtijd in de Tovertuin! Een heel leuk voorleesboekje voor jonge Woezel en Pip fans.

Voorlezen aan peuters

Ben je op zoek naar een leuk voorleesboek voor peuters? Wij hebben de leukste op een rijtje gezet! 

Door

05 juli 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.