Hoezo typisch voor een jongen? Dit vinden meisjes ook leuk!

Hoezo typisch voor een jongen? Dit vinden meisjes ook leuk!

Sommige dingen lijken "typisch voor jongens" maar vinden meiden ook echt superleuk. Wij zetten 7 dingen op een rijtje.

Meisjes houden van roze, glitter en barbies. Jongens houden van ruw doen en auto's. Meisjes zijn lief en jongens zijn stoer. Ja toch? Nee, natuurlijk niet! Tegenwoordig is het heel normaal dat jongens ook zacht en meiden ook stoer mogen zijn. En dat vinden wij een goede zaak, want opgroeien wordt echt twee keer zo leuk zonder al die enge hokjes. Deze dingen waren vroeger "typisch voor jongens", maar vinden meiden evengoed superleuk.

7 dingen die zogezegd typisch zijn voor jongens, maar die meisjes ook heel leuk vinden.

Gamen en computers

Niet alleen leuk voor jongetjes, ook meisjes vinden dit heel erg leuk (en nee, dan niet alleen die My Little Pony game, maar gewoon lekker mee Star Wars of Fifa spelen met de jongens). En wat die computers betreft, waarom zouden alleen jongens daar goed in zijn? Misschien is jouw dochter wel een Steve Jobs in de dop.

Sporten

En dan niet alleen dingen als ballet of paardrijden, maar ook voetbal, hardlopen of gevechtssporten. Want tuurlijk houden ook meisjes van wat hardere sporten en competitie. Ga er dus niet automatisch van uit dat jij, omdat je een dochtertje hebt, nooit op zaterdagochtend langs een voetbalveld moet gaan aanmoedigen! 

Stoere kleding

Niet alle meisjes willen altijd van top tot teen in het roze. Ook spijkerbroeken, gympen, stoere truien en de kleuren grijs, zwart en blauw vinden meisjes leuk! En geef toe, het ziet er ook superleuk uit toch? 

Houden van wiskunde, wetenschappen en techniek

Jongens zouden zogezegd beter zijn in wiskunde en wetenschappen dan meisjes, maar studies tonen aan dat dat niet zo is. Meisjes krijgen alleen veel vaker te hóren dat wiskunde, wetenschap en techniek niets voor hun is en verliezen daardoor snel hun interesse, maar dat hoeft dus niet zo te zijn. Is jouw dochter goed in wiskunde of rommelt ze graag in papa's gereedschapskist? Top, lekker stimuleren dus!

Speelgoed

Meisjes spelen écht niet alleen maar met poppen. Ook dingen als auto's en lego zijn superleuk voor meisjes!

Actiefilms

Meisjes kijken naar Disney prinsessen en jongens kijken naar actiehelden. Hoezo, waarom? Films en actiehelden zoals Spiderman of de Avengers zijn ook superleuk voor meisjes. Wij vinden het trouwens hoog tijd voor meer vrouwelijke actiehelden! Je kunt niet genoeg rolmodellen hebben, toch?

Wild spelen

In bomen klimmen, kampen bouwen, (gespeeld) vechten en met kapotte knieen thuiskomen... het kan ook perfect als je een meisje bent.

Heb jij ook zo'n stoere dochter? Laat het weten in een reactie!

Marianne Nykjaer

Door

21 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.