6 redenen waarom zusjes blij zijn met een grote broer

6 redenen waarom zusjes blij zijn met een grote broer

Een grote broer hebben is natuurlijk helemaal geweldig. Wij zetten 6 redenen op een rijtje waarom kleine zusjes blij zijn met hun grote broer.

Je zal maar een dochter hebben die gezegend is met een grote broer. Wat een lucky girl! Want een oudere broer hebben, dat is natuurlijk helemaal geweldig… wij zetten 6 redenen op een rijtje waarom jouw dochter zo blij zal zijn met een oudere broer!

Hij is beschermend

Hoewel grote broers het misschien zelf heel leuk vinden om hun zusje te plagen met haar kapsel (of haar barbiepoppen te onthoofden...) is er echt no way dat een ander dat mag doen. Pestkop op het schoolplein? Grote broer to the rescue! Als zusje ben je dan stiekem toch wel dankbaar met zo'n grote broer die je altijd zal beschermen.

Hij zal er altijd zijn voor haar

Natuurlijk wordt er stevig gekibbeld en gediscussieerd, maar op het einde van de dag staat die grote broer wel altijd klaar voor z'n zusje. En dat blijft ook zo. Want wie wordt er gebeld als er verhuisd moet worden, en wie pinkt stiekem een traantje weg als zijn kleine zusje trouwt? Juist, die grote broer!

Hij verbreedt haar horizon

Dankzij die grote broer wordt er in huis niet alleen met barbies gespeeld, maar maken meisjes ook kennis met andere manieren van spelen en praten. En oké, dat gaat er soms wat ruwer aan toe, maar heel fijn dat je dochter zo van zich leert afbijten, toch? 

Hij houdt haar vriendjes in de gaten

Zodra zijn zusje begint met daten, kan je er zeker van zijn dat haar grote broer een oogje in het zeil houdt. Als het over is zal hij bij hoog en laag volhouden "die gozer is gewoon niet goed genoeg voor je". En anders is die vriendengroep vol leuke jongens van broerlief misschien wel een goede uitvalsbasis. Want let's face it, een grote broer brengt leuke gasten mee naar huis!

Hij leert haar allerlei belangrijke skills...

Het alfabet boeren. Okselscheten. De trampoline slopen. 

...maar nee, echt!

Want een mannenbrein kan soms zo heerlijk eenvoudig zijn, dus hij leert haar ook om voor zichzelf op te komen, om eerlijk te zijn, om stabiele vriendschappen op te bouwen en om niet onnodig emotioneel te doen over zaken die het achteraf niet waard zijn. Niemand die zaken zo kan relativeren als een grote broer!

Marianne Nykjaer

Door

13 augustus 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.