Top 5 online oefenprogramma's voor je kind

Top 5 online oefenprogramma's voor je kind

Laat je kindje thuis op een leuke manier verder leren of extra oefenen met deze online oefenprogramma's!

Na school thuis verder leren met digitale oefenprogramma's? Waarom niet! Kinderen vinden het vaak superleuk om met een computer of tablet bezig te zijn. Met een leuk educatief oefenprogramma kan jouw kindje op zijn of haar eigen niveau zelfstandig oefenen. Het is een andere manier van leren en het blijft je kindje uitdagen. Wij selecteerden 5 online oefenprogramma's voor je kind.

1. Squla

Squla is een online oefenprogramma waarmee je kindje thuis spelenderwijs vakken als rekenen, taal en wereldoriëntatie kan oefenen met leuke quizzen, oefenvragen en spelletjes. Squla is een leuke aanvulling op school en je kindje kan oefenen op zijn of haar eigen niveau. Lastige vragen worden ondersteund met extra uitleg in instructiefilmpjes. Je kan Squla via deze link bestellen.

2. MIJN TAALONDERWIJS

Op de website van Mijn Taalonderwijs kan jouw kindje op zijn of haar eigen tempo de vaardigheden lezen en spellen verbeteren. Vooral voor kinderen die moeite hebben met lezen en schrijven is Mijn Taalonderwijs een fijne manier om taal te oefenen. Er zijn ook scholen die gebruik maken van dit programma.

3. Ducktypen

Typecursus saai? Nee hoor! Ducktypen is de typecursus van Donald Duck. Door middel van leuke spellen en opdrachten leert je kind spelenderwijs snel typen. Je kan de cursus Ducktypen via deze link bestellen.

4. APP: Maan roos vis letterlegger

Maan roos vis is een app voor iPad, iPhone en Android voor de beginnende lezers. Er zijn verschillende niveaus waarop je kindje kan oefenen met het leggen van woordjes, zodat het spel uitdagend en leerzaam blijft.

5. DIGISCHOOL

De Digitale School is een educatieve website waar gratis digitaal lesmateriaal aangeboden wordt van de vakken rekenen, taal en wereldoriëntatie. Ook is er veel materiaal op thema's, bijvoorbeeld op seizoen of feest. Een onderdeel van deze website is WRTS, dit wordt ook aangeboden als app. Hiermee kan je kind woordjes leren en leren spellen, bijvoorbeeld voor Engels. Dit is vooral een handige oefenmethode voor wat oudere kinderen die al goed kunnen typen.

Laat jij je kindje buiten school extra oefenen met leerzame oefenprogramma's op een computer of tablet? Wat zijn jouw favorieten? Laat het weten in een reactie.

Emma Jongen

Door

17 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.