20x Leuke Surinaamse babynamen

Wat zijn populaire Surinaamse babynamen? Lees hier meer over 20 leuke meisjes- en jongensnamen uit Suriname en hun betekenissen.

De meest populaire voornamen in Suriname komen vaak oorspronkelijk ergens anders vandaan. Veel namen hebben een Amerikaanse of Engelse klank, maar ook veel namen hebben een Hindoestaanse herkomst. Bekijk hieronder onze selectie van veelvoorkomende Surinaamse babynamen met hun betekenissen!

Surinaamse jongensnamen

Sommige namen zul je misschien niet direct als typisch Surinaams beschouwen. De namen zijn erg divers en hebben verschillende herkomsten, waardoor de klank erg verschillend kan zijn. De namen Carl, Johannes, Ronnie en Shivam zou je misschien niet snel bij elkaar in één rijtje bedenken. Toch komen alle vier de voornamen regelmatig voor in Suriname. Bekijk hieronder tien Surinaamse jongensnamen met hun betekenissen op alfabetische volgorde.

 1. Akshay = eeuwig, onverwoestbaar
 2. Avinash = onverwoestbaar
 3. Benny = zoon van het geluk
 4. Carl = sterke man
 5. Gregory = wakend, oplettend
 6. Ishaan = de zon
 7. Johannes = God is verzoenend
 8. Orlando = heldere zon
 9. Ronnie = overwinnend
 10. Shivam = naam van de heer Shiva

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

Surinaamse meisjesnamen

Bekijk hieronder tien Surinaamse meisjesnamen met hun betekenissen op alfabetische volgorde. Wat vind je van de naam Malti? Deze naam komt nauwelijks voor in Nederland, dus als je jouw baby een mooie en unieke naam wilt geven, dan zit je gegarandeerd goed.

 1. Anjali = gave
 2. Asha = hoop
 3. Indra = de machtige
 4. Ishana = vorstin, soeverein
 5. Laetitia = met vreugde
 6. Malti = kleine geurende bloem
 7. Philomena = beminde, vriend, beminde van de maan / iemand die houdt van liedjes
 8. Priya = geliefd
 9. Shanti = vrede
 10. Shivani = volgeling van Shiva

Welke naam vind jij het mooist? En weet jij nog meer Surinaamse babynamen? Wij zijn erg benieuwd en zien deze lijst graag groeien. Laat het hieronder weten in een reactie!

LEES OOK: Babynaam kiezen? Hier moet je op letten!

Door

24 december 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 4 reacties geplaatst.

3 maanden geleden

Zoals iemand anders al aangeeft 'Surinaams' is een breed begrip, de inwoners bestaan uit de inheemsen, de tot slaaf gemaakten (uit Afrika) en de immigranten die na de afschaffing van de slavernij het werk van de slaven gingen doen tegen lage lonen: die uit India (ook wel hindoestanen genoemd, maar niet iedereen uit India heeft het Hindoe geloof), de Javanen en Chinezen. Maar ook zij die afstammen van de joods-portugezen kolonisten, onder vele anderen. De namen die hier staan geven een vertekend beeld en dan vooral in het rijtje meisjesnamen, deze zijn geconcentreerd op die met een Indiaase achtergrond.

1 jaar geleden

Volgens mij is geen 1 bewoner oorspronkelijke Surinamer behalve dan de Indianen. Net als de “Amerikanen” niet de oorspronkelijke bewoners zijn maar gewoon geemigreerd zijn uit Europa.

1 jaar geleden

Coelies zijn geen echte surinamers dus ik begrijp niet waarom hun namen zijn opgenomen in deze lijst

2 jaar geleden

Echt een goede namen site

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.