De mooiste Italiaanse babynamen

De mooiste Italiaanse babynamen

Heb jij Italiaanse roots of heb je je hart verloren aan dit prachtige land? Geef je kindje dan een Italiaanse babynaam!

Het maakt bijna niet uit wat een Italiaan precies zegt, in het Italiaans klinkt álles prachtig. Dat geldt dus ook voor Italiaanse babynamen! Of je nu een Italiaanse jongensnaam of meisjesnaam zoekt; je kunt de plank bijna niet misslaan. Inspiratie nodig voor je soon to be born baby? Wij zetten de mooiste Italiaanse namen op een rij!

Heb jij Italiaanse roots? Of komt je partner uit Italië? Dan is de kans groot dat je een Italiaanse naam overweegt voor jouw baby. Maar ook als je er gewoon vaak komt, bijvoorbeeld in de zomervakantie, kan het zijn dat je je hart verloren hebt aan ‘de laars’. Niet alleen vanwege zon, zee, strand en het goddelijke eten, maar vast ook door de taal! Is er iets wat níet romantisch klinkt in het Italiaans?!

Nederlandse babynamen in het Italiaans

Als je Nederlandse babynamen wel mooi vindt, maar er graag een iets meer unieke draai al wilt geven, kun je er een Italiaanse variant van maken. Wat dacht je van Alessandro in plaats van Alexander of Sofia in plaats van het in Nederland super populaire Sophie?

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby of newborn?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

Mooie Italiaanse babynamen

Ben je op zoek naar een mooie Italiaanse babynaam voor jouw baby? Check dan snel onze lijst met Italiaanse namen voor jongens én meisjes! Daar kun je vast veel inspiratie uithalen.

Italiaanse meisjesnamen

 1. Isabella
 2. Ella
 3. Sofie
 4. Elena
 5. Sienna
 6. Giulia
 7. Natalia
 8. Milena
 9. Bella
 10. Lucia
 11. Donna
 12. Eliana
 13. Lia
 14. Felice
 15. Paulina
 16. Zola
 17. Aria
 18. Mea
 19. Luisa
 20. Fiore

Italiaanse jongensnamen

 1. Matteo
 2. Sandro
 3. Nero
 4. Vito
 5. Emilio
 6. Romeo
 7. Alessandro
 8. Mauro
 9. Silvan
 10. Rico
 11. Roman
 12. Stefano
 13. Cristiano
 14. Enzio
 15. Franco
 16. Arturo
 17. Samuele
 18. Livio
 19. Ryu
 20. Jovanny

Babynaam kiezen

Als je een babynaam gaat kiezen, is het belangrijk dat je even goed nadenkt of alles wel ‘klopt’. Je geeft je kindje een naam voor het leven mee, dus is het slim om alles even op een rij te zetten: de voor- en achternaam, voorletters in combinatie met de achternaam, de betekenis, de afkorting en nog veel meer. Lees er alles over in ons uitgebreide artikel over het kiezen van een babynaam!

Marieke van Boven

Door

30 juli 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.