De mooiste Italiaanse babynamen

De mooiste Italiaanse babynamen

Heb jij Italiaanse roots of heb je je hart verloren aan dit prachtige land? Geef je kindje dan een Italiaanse babynaam!

Het maakt bijna niet uit wat een Italiaan precies zegt, in het Italiaans klinkt álles prachtig. Dat geldt dus ook voor Italiaanse babynamen! Of je nu een Italiaanse jongensnaam of meisjesnaam zoekt; je kunt de plank bijna niet misslaan. Inspiratie nodig voor je soon to be born baby? Wij zetten de mooiste Italiaanse namen op een rij!

Heb jij Italiaanse roots? Of komt je partner uit Italië? Dan is de kans groot dat je een Italiaanse naam overweegt voor jouw baby. Maar ook als je er gewoon vaak komt, bijvoorbeeld in de zomervakantie, kan het zijn dat je je hart verloren hebt aan ‘de laars’. Niet alleen vanwege zon, zee, strand en het goddelijke eten, maar vast ook door de taal! Is er iets wat níet romantisch klinkt in het Italiaans?!

Nederlandse babynamen in het Italiaans

Als je Nederlandse babynamen wel mooi vindt, maar er graag een iets meer unieke draai al wilt geven, kun je er een Italiaanse variant van maken. Wat dacht je van Alessandro in plaats van Alexander of Sofia in plaats van het in Nederland super populaire Sophie?

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby of newborn?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

Mooie Italiaanse babynamen

Ben je op zoek naar een mooie Italiaanse babynaam voor jouw baby? Check dan snel onze lijst met Italiaanse namen voor jongens én meisjes! Daar kun je vast veel inspiratie uithalen.

Italiaanse meisjesnamen

  1. Isabella
  2. Ella
  3. Sofie
  4. Elena
  5. Sienna
  6. Giulia
  7. Natalia
  8. Milena
  9. Bella
  10. Lucia
  11. Donna
  12. Eliana
  13. Lia
  14. Felice
  15. Paulina
  16. Zola
  17. Aria
  18. Mea
  19. Luisa
  20. Fiore

Italiaanse jongensnamen

  1. Matteo
  2. Sandro
  3. Nero
  4. Vito
  5. Emilio
  6. Romeo
  7. Alessandro
  8. Mauro
  9. Silvan
  10. Rico
  11. Roman
  12. Stefano
  13. Cristiano
  14. Enzio
  15. Franco
  16. Arturo
  17. Samuele
  18. Livio
  19. Ryu
  20. Jovanny

Babynaam kiezen

Als je een babynaam gaat kiezen, is het belangrijk dat je even goed nadenkt of alles wel ‘klopt’. Je geeft je kindje een naam voor het leven mee, dus is het slim om alles even op een rij te zetten: de voor- en achternaam, voorletters in combinatie met de achternaam, de betekenis, de afkorting en nog veel meer. Lees er alles over in ons uitgebreide artikel over het kiezen van een babynaam!

Marieke van Boven

Door

30 juli 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.