De mooiste Spaanse babynamen

De mooiste Spaanse babynamen

De Spaanse taal is prachtig, dus zijn veel namen in Spanje dat ook. Overweeg jij een Spaanse babynaam? Wij hebben een lijst vol inspiratie!

De Spaanse taal is prachtig en daarom klinken Spaanse babynamen ook super mooi! Logisch dus dat je misschien een Spaanse naam voor je soon to be born baby overweegt. Wat zijn nu de mooiste Spaanse babynamen? Wij zetten ze op een rij!

Een Spaanse babynaam klinkt net wat zwoeler en exotischer dan Nederlandse babynamen als Bas of Sanne. Er is uiteraard helemaal niets mis met een oer-Hollandse naam (leuk zelfs!), maar veel mensen zoeken toch iets spannenders. Misschien heb je tijdens een vakantie aan de zonnige Spaanse costa je hart wel verloren aan dit prachtige land? Of heeft je partner Spaanse roots? Kortom: genoeg redenen om inspiratie op te doen met ons lijstje van de mooiste Spaanse babynamen!

Nederlandse babynamen op z’n Spaans

Het kan ook zo zijn dat je de populaire babynamen in Nederland wel mooi vindt, maar ervan baalt dat er al zó veel kindjes zijn die dat soort namen krijgen. Dan is wellicht de Spaanse variant een goede optie! Wat dacht je bijvoorbeeld van Sofia, Isabella of Tomás? Dat is in Nederland toch weer wat unieker dan Sophie, Isabel of Thomas.

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby of newborn?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

Mooie Spaanse babynamen

Ben je op zoek naar een mooie Spaanse babynaam voor jouw baby? Check dan snel onze lijst met Spaanse namen voor jongens én meisjes! Daar kun je vast veel inspiratie uithalen.

Spaanse meisjesnamen

  1. Sofia
  2. Isabella
  3. Valentina
  4. Martina
  5. Lucía / Luciana
  6. Victoria
  7. Valeria
  8. Camila
  9. Julieta
  10. Daniela
  11. Renata
  12. Mía
  13. Emilia
  14. Catalina
  15. Elena
  16. Raina
  17. Inez
  18. Luna
  19. Ana
  20. Fe

Spaanse jongensnamen

  1. Mateo
  2. Benjamín
  3. Sebastián
  4. Matías
  5. Nicolás
  6. Tomás
  7. Fausto
  8. Santiago
  9. Alejandro
  10. Enrique
  11. Vincente
  12. Diego
  13. Thiago
  14. Carlos
  15. Felipe
  16. Luis
  17. Miguel
  18. Valentín
  19. Alfonso
  20. Fernando

Babynaam kiezen: do’s & don’ts

Een babynaam kiezen is geen makkelijke klus. Je geeft je kindje geen naam ‘voor even’, maar voor het leven! Daarom hebben wij een handige checklist gemaakt van dingen waar je toch echt even op moet letten als je je babynaam kiest. Doe er je voordeel mee!

Marieke van Boven

Door

22 februari 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.