De mooiste Spaanse babynamen

De mooiste Spaanse babynamen

De Spaanse taal is prachtig, dus zijn veel namen in Spanje dat ook. Overweeg jij een Spaanse babynaam? Wij hebben een lijst vol inspiratie!

De Spaanse taal is prachtig en daarom klinken Spaanse babynamen ook super mooi! Logisch dus dat je misschien een Spaanse naam voor je soon to be born baby overweegt. Wat zijn nu de mooiste Spaanse babynamen? Wij zetten ze op een rij!

Een Spaanse babynaam klinkt net wat zwoeler en exotischer dan Nederlandse babynamen als Bas of Sanne. Er is uiteraard helemaal niets mis met een oer-Hollandse naam (leuk zelfs!), maar veel mensen zoeken toch iets spannenders. Misschien heb je tijdens een vakantie aan de zonnige Spaanse costa je hart wel verloren aan dit prachtige land? Of heeft je partner Spaanse roots? Kortom: genoeg redenen om inspiratie op te doen met ons lijstje van de mooiste Spaanse babynamen!

Nederlandse babynamen op z’n Spaans

Het kan ook zo zijn dat je de populaire babynamen in Nederland wel mooi vindt, maar ervan baalt dat er al zó veel kindjes zijn die dat soort namen krijgen. Dan is wellicht de Spaanse variant een goede optie! Wat dacht je bijvoorbeeld van Sofia, Isabella of Tomás? Dat is in Nederland toch weer wat unieker dan Sophie, Isabel of Thomas.

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby of newborn?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

Mooie Spaanse babynamen

Ben je op zoek naar een mooie Spaanse babynaam voor jouw baby? Check dan snel onze lijst met Spaanse namen voor jongens én meisjes! Daar kun je vast veel inspiratie uithalen.

Spaanse meisjesnamen

 1. Sofia
 2. Isabella
 3. Valentina
 4. Martina
 5. Lucía / Luciana
 6. Victoria
 7. Valeria
 8. Camila
 9. Julieta
 10. Daniela
 11. Renata
 12. Mía
 13. Emilia
 14. Catalina
 15. Elena
 16. Raina
 17. Inez
 18. Luna
 19. Ana
 20. Fe

Spaanse jongensnamen

 1. Mateo
 2. Benjamín
 3. Sebastián
 4. Matías
 5. Nicolás
 6. Tomás
 7. Fausto
 8. Santiago
 9. Alejandro
 10. Enrique
 11. Vincente
 12. Diego
 13. Thiago
 14. Carlos
 15. Felipe
 16. Luis
 17. Miguel
 18. Valentín
 19. Alfonso
 20. Fernando

Babynaam kiezen: do’s & don’ts

Een babynaam kiezen is geen makkelijke klus. Je geeft je kindje geen naam ‘voor even’, maar voor het leven! Daarom hebben wij een handige checklist gemaakt van dingen waar je toch echt even op moet letten als je je babynaam kiest. Doe er je voordeel mee!

Marieke van Boven

Door

22 februari 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.