Hollandse babynamen

Hollandse babynamen

Nederlandse babynamen zoals Jan, Piet en Klaas kennen we allemaal. Maar, er zijn nog veel meer leuke Hollandse namen voor je kind.

Tegenwoordig zien we veelal namen voorbij komen zoals Fey, Purple, Finn, Isa of Linn. Allemaal namen die geïnspireerd zijn op het buitenland. Maar wist je dat er ook heel veel mooie Hollandse namen bestaan? Voor zowel jongens als meiden! We gaan even terug naar onze 'roots' met de onderstaande babynamen-lijst.  

KEUZE SELECTIE Hollandse BABYNAMEN

In onze categorie babynamen kwamen we erachter dat de echte Hollandse namen nog misten. Bij het kiezen van onderstaande namen hebben we dan ook een top 25 gemaakt van Hollandse jongens- en meisjesnamen. We hebben niet gekozen voor oud-hollandse namen, maar voor namen die van 'deze tijd' zijn. 

HOLLANDSE JONGENSNAMEN

Jan, Piet of Klaas zijn misschien namen die je als eerste te binnen schiet als je denkt aan typische Hollandse namen voor een jongen. Maar, er zijn nog veel meer vaderlandse namen te vinden. Bekijk de 25 Nederlandse babynamen in alfabetische volgorde.

 1. Bas
 2. Bart
 3. Bram
 4. Daan
 5. Freek
 6. Hans
 7. Job
 8. Jan
 9. Kees
 10. Joost
 11. Jaap
 12. Jip
 13. Luuk
 14. Niels
 15. Mees
 16. Milan
 17. Rik
 18. Roel  
 19. Remko
 20. Siem
 21. Sjors
 22. Skip
 23. Tijn
 24. Tom 
 25. Wout

HOLLANDSE MEISJESNAMEN

Ook voor meiden is er veel meer te vinden dan alleen Greetje, Lot, Katrien of Willemijn. Ons land heeft nog zoveel meer mooie Hollandse meisjesnamen. Hieronder dan ook een top 25 van Nederlandse meisjesnamen op alfabetische volgorde. 

 1. Anne
 2. Anouk 
 3. Amber 
 4. Bo
 5. Brit
 6. Door
 7. Eline 
 8. Eef
 9. Femke
 10. Fleur
 11. Jet
 12. Jasmijn
 13. Kristel 
 14. Loes
 15. Linda 
 16. Marieke
 17. Milou 
 18. Nienke
 19. Noortje 
 20. Pip 
 21. Puk
 22. Roos
 23. Sanne 
 24. Tessa
 25. Zus 

Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Echte Hollandse namen hoor je namelijk niet vaak meer! Waar ga jij voor, een Lynn of toch een Linda? En heb je zelf nog een mooie toevoeging aan deze babynamen-lijst? Laat dan hieronder een reactie achter!

Shop nu een leuke zwangerschapsoutfit!

Leg jezelf in de watten! You deserve it! Hier vind je écht leuke outfits!

Bestel bij ASOS >>

Rosalyn van Houwelingen

Door

15 november 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.