Loopstoel voor baby - Handige info & onze favoriete stoelen

Loopstoel voor baby - Handige info & onze favoriete stoelen

Een loopstoel voor je baby zoeken? Lees hier handige info over de loopstoel en bekijk onze favoriete stoelen.

Een loopstoel is een stoeltje voor een baby die nog niet kan lopen. De kleine wordt ondersteund in een zitje terwijl de voeten de grond raken. Hierdoor kan een kindje zelf voortbewegen met zo'n stoeltje. Dit komt door de wieltjes die eronder zitten, hierdoor kunnen ze makkelijk de kamer rond 'rollen'.

De meeste baby's vinden het geweldig om in zo'n stoeltje te zitten. Ze willen heel graag lopen en ontdekken. De meningen over het gebruik van een loopstoeltje zijn echter verdeeld. Sommige mensen zeggen dat een kindje vanzelf wel gaat lopen als hij of zij daar klaar voor is. Ouders moeten dat niet forceren vinden zij. Anderen vinden dat het stimuleren van het lopen juist goed is en zeggen ja, mijn kindje vindt het ontzettend leuk, daarom heb ik een loopstoel.

Loopstoel goed of slecht?

Er zijn fysiotherapeuten die geen voorstander zijn van een loopstoel. Ze zeggen dat het slecht is voor de ontwikkeling van de benen en heupen. Ook heb je kans dat je kindje zo onnatuurlijk leert lopen, aldus sommige fysiotherapeuten. 

Loopstoel vanaf welke leeftijd

De meeste loopstoelen worden verkocht voor kinderen in de leeftijd van 6 - 14 maanden. Let goed op, dit staat meestal ook op de verpakking van een loopstoel. 

Let bij loopstoelen op het volgende

Zorg dat je jouw kindje niet alleen laat in de loopstoel. Want juist daardoor kunnen er gekke ongelukken gebeuren. Onderstaande dingen zijn helaas wel eens eerder gebeurd:

Realiseer je dat je kindje nu ineens bij veel dingenkan. Pas dus op met stopcontacten, messen en schoonmaakmiddelen etc. die wat lager staan.

Baby leren lopen

De grote vraag: leert je baby echt lopen door zo'n stoel? Er zijn hier onderzoeken naar geweest. VeiligheidNL zegt dat een kind hierdoor niet eerder leert lopen. Ook raden zij het gebruik van een stoel af. Mocht je wel zo'n stoel willen kopen raden ze aan om een stoel te kopen die voldoet aan de huidige norm (NEN-EN 1273: 2005).

Onze favoriete loopstoelen

Ga je voor een leuke (en goedgekeurde) loopstoel, dan hebben wij een aantal leuke favorieten voor je uitgezocht. Deze leuke felgekleurde varianten bijvoorbeeld: 

  1. Loopstoel Chicco Green Wave, € 67,95
  2. Loopstoel Topmark Casey Light Blue, € 42,46
  3. Loopstoel Chicco Miss Pink, € 69,00
  4. Loopstoel Weina Animal Train, € 79,95

Loopstoelen raceauto

Of wat dacht je van deze stoere varianten bij Babypark? Sommige zijn wel wat duurder dan anderen, maar dan heb je ook wel een te gekke raceauto in huis!

  1. Loopstoel Walker Vliegende Hollander Pink, € 109
  2. Loopstoel Kees Dutch Multi, € 74,95
  3. Loopstoel Basicline Formula 1 red, € 49,95
  4. Loopstoel Walker Vliegende Hollander Blue, € 119,00

Zoek je echte loopauto's? Lees dan ons artikel over de leukste loopauto's!

Sarah Glasbergen

Door

11 september 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.