Baby aan het lachen krijgen? Handige tips om je baby te laten lachen!

Baby aan het lachen krijgen? Handige tips om je baby te laten lachen!

Het mooiste en meest geweldige om te horen is toch wel de lach van een baby!

Een baby aan het lachen krijgen? Dat is het doel van iedereen die een baby ziet. Er is gewoon iets met de lach van een baby. Het is het meest heerlijke geluid om te horen. Daarnaast geeft het natuurlijk ook aan dat je baby aan het ontwikkelen is en goed in zijn vel zit. Maar hoe krijg je het voor elkaar om een baby te laten lachen?

Wanneer gaat een baby lachen?

Uit een onderzoek onder 700 ouders kwam naar voren dat baby's al kunnen lachen wanneer ze een maand oud zijn. Het is meer een glimlach die uitdrukt dat ze het naar hun zin hebben. Wanneer een baby tussen de twee en vier maanden oud is begint het direct naar jou te lachen.

Wat betekent lachen?

Dr Addyman is een Amerikaanse dokter die al jaren baby's bestudeert. Hij denkt dat lachen een signaal is dat de hersenen goed werken en zich ontwikkelen. Je kan pas om iets lachen als je de grap snapt. Daarom kun je concluderen dat  de baby door te lachen de wereld begint te begrijpen. 

Daarom vinden kleine baby's het ook zo geweldig als je je verstopt en dan ben je er ineens weer! Het is voor ze een geweldige verrassing!

Spelletjes waarmee je een baby aan het lachen krijgt

Er zijn verschillende grappige spelletjes die je kunt doen om een baby aan het lachen te krijgen. Het bekende kiekeboe tovert een glimlach op zijn of haar gezicht. Je komt er eigenlijk snel genoeg achter met welk spelletje je succes hebt.

KOELIEKOEKLIEKAKA is gewoon geen taal voor moeders om dan nog serieus genomen te worden. (GRAPJE!) Een kleine kanttekening: een baby die 6 maanden of ouder is, kun je niet makkelijk meer in de maling nemen. Verstoppertje spelen doordat je een slabbetje over je hoofd doet dat snappen ze niet tot ze 6 maanden of ouder zijn.

Hier een aantal tips om je baby aan het lachen te krijgen:

Kietelen

Dat is een spel voor jong en oud. Goede plekken zijn onder de voeten onder de armen, op de buik en in de nek. Je komt er gauw achter welke plek succes heeft!

Blazen

Blaas zachtjes in het gezicht van je baby. Ze voelen dit en grote kans dat ze moeten gieren van de lach!

Verstoppertje

We zeiden het net al, verstoppertje spelen blijft een groot succes! Gooi wat over je hoofd en ze hebben het idee dat je er niet bent, dat blijft toch geweldig!

Voeten stinken

Okee, dit is misschien een apart spelletje, maar je hebt vaak succes. Ruik aan de voeten van je baby. Maak dan een geluid en wapper met je handen voor je neus om uit te drukken dat de voeten stinken. Lachen joh!

Eet je baby op!

Sowieso is een baby al om op te eten. Doe dit dan ook: hap met je mond in de buik van je baby en maak er geluid bij!

Hoge stemmen

Baby's houden van hoge stemmetjes. Spelletjes en gekke dingen met hoog geluid is altijd een succesnummer om je baby aan het lachen te krijgen!

wil je meer leuke tips?

Check dit artikel voor 16 manieren om je baby te laten lachen!

Wat zijn jouw ultieme tips om je baby aan het lachen te maken?

Sarah Glasbergen

Door

16 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.